Romet Kreek • 9. oktoober 2012 kell 9:46

Fiat vähendab viisaastakuplaani

Fiati plaanib kärpida Euroopa autoturu väljavaadet, muutes selle valguses ka oma viisaastakuplaani, mis kestab 2014. aastani, vahendab Bloomberg.

"Eeldada, et me taaskinnitame Euroopa autoturu väljavaate on mõeldamatu, kuna seal lihtsalt ei ole turgu," ütles Fiati juhatuse esimees Sergio Marchionne. "Uuendame ka oma 2013. ja 2014. aasta prognoose," lisas ta.

Marcionne on sattumas Itaalia poliitikute surve alla, kuna Fiat loobus initsiatiiviprogrammist Fabbrica Italia. Selle plaani kohaselt plaanis ettevõte 20 miljardi euroga suurendada Itaalias tootmist, saades vastu tööjõukulude osas järeleandmisi.

Fiat teatas eile, et nad ei ole teadlikud, et Itaalia regulaator Consob uurib ettevõtte raha ja selle kasutust. Itaalia ajaleht Il Messaggero kirjutas, et järelevalve uurib rutiinselt Fiati rahaasju. Väljaanne ei viidanud ühelegi allikale. Marcionne keeldus otseselt uudist kommenteerimast öeldes, et see peegeldab Euroopa autoturu raskusi, mis on kukkunud 17 aasta madalamale tasemele.

"Nad tahavad, et keegi ütleks neile, et asjad saavad korda," märkis ta. "Reaalsuses saab olema väga raske, et kõik saaks korda, kuna kõigepealt tuleks koht (Itaalia) ära parandada," lisas Fiati juht.

Hetkel kuum