Rainer Saad • 16. oktoober 2012 kell 16:15

Citigroupi aktsia on peale Panditi äkilist lahkumist üleval

Täna teatas Citigroup, et panga tegevjuhi kohalt lahkub Vikram Pandit. Investorid pole Panditi lahkumisest paanikas ning panga aktsia, mis eelturul langes, lõpetas kauplemispäeva 1,6% üleval.

Pandit sattus Citigroupi huviorbiiti 2007. aasta juulis, kui suurpank ostis tema riskifondi Old Lane Partners LP 800 miljoni dollariga. Väidetavalt teenis Pandit enda osaluse eest riskifondis 165 miljonit.

2007. aasta detsembris tegevjuhiks nimetatud Pandit juhtis Citi läbi suurimast finantskriisist peale Suurt Depressiooni. Ajal, mil Panditist juht sai, oli Citigroupi aktsia langenud 90 protsenti, kirjutas finance.yahoo.com’i Breakout.

Asjaolud, mis puudutavad tema äkilist lahkumist on heal juhul kahtlased. Pandit ei olnud meeltmööda investoritele ega pangandussektorile, kuid mitte kunagi ei olnud tema see, kelle töökoht võiks kaalul olla. Kui tegu oli planeeritud lahkumisega, on tegemist läbinisti oskamatu liigutusega nõukogu poolt. Samas kui Panditi esitus oleks olnud probleemiks, oleks sellest juba eile avaldatud kvartaliaruandes teatatud.

See jätab spekulatsioone, mis tegelikult võis juhtuda. Kõige enam võib arvata, et Pandit lahkus palga tõttu. Pandit teenis mitmeid aastaid 1 dollar aastas, mis oli suhtekorralduse žest, et anda investoritele tagasi, kuna Citi maksis märkimisväärse summa Panditile tema riskifondi ostmise eest.

Tegelik põhjus võib selguda alles mõne päev jooksul, kuid üks on kindel: Pandit on Citigroupist lahkunud ning Citi uueks tegevjuhiks sai Michael Corbat, kelle esimene ülesanne uues ametis on selgitada Wall Streetile, mis juhtus eelmise juhiga. 

Hetkel kuum