Ave Lepik • 18. oktoober 2012 kell 6:59

If on hüvitanud ligi 2000 reisikahju

Kõige suurem reisil tekkinud kahju on If Kindlustusel sel aastal olnud 64 000 eurot ning kokku on tänavu hüvitatud 1972 reisikahju. Üldine trend näitab, et reisikindlustuse turg kasvab aastas 10 protsenti.

Kõige rohkem on tulnud hüvitada inimeste tervisega seotud kahjusid, soojal maal ollakse tihti kimpus kõhuhädadega ning külmal maal suusatamise tagajärjel saadud vigastustega. Tõsisemate tervisehädade korral ulatuvad kahjusummad viiekohaliste numbriteni, enim juhtub võõrsil õnnetusi nooremate inimestega.

If Kindlustuse isikukindlustuse tootejuhi Terje Rabe sõnul tõstab järgmisel nädalal algav koolivaheaeg kindlasti reisijate arvu. "Puhkuste ajal ning koolivaeaegadel reisitakse tihti terve perega, lastega lennujaamas toimetavad pered on aga varaste sihtmärk. Reisikindlustuse eesmärk on pakkuda inimesele muretut puhkust ning südamerahu reisi ajaks. Kindlustuseta reisivate inimeste osakaal väheneb jõudsalt, kuid ikka ja jälle tulevad meie büroosse inimesed, kes on kindlustuseta reisides kahju kannatanud ning lubavad edaspidi kindlustuse sõlmida," lisas Rabe.

Keskmine reisikindlustuse makse on näiteks seitsmeks päevaks Euroopasse reisides kõiki riske sisaldades 27 eurot, Ameerikasse sama pikaks ajaks reisides tuleks tasuda kindlustuse eest 40 eurot. Soome reisides maksab kindlustus neljaks päevaks keskmiselt 11 eurot.

If Kindlustuse kõige tõsisem reisikindlustuse õnnetus juhtus tänavu soojale maale reisinud noormehega, kellele ootamatult puu peale langes ning niivõrd õnnetult, et saadud vigastustest ta enam ei taastu.

Hetkel kuum