Ave Lepik • 19. oktoober 2012 kell 5:54

Madis Kallas: kus Seli seni oli?

8. novembril valib Eesti Olümpiakomitee uue presidendi. Favoriidiks peetakse ärimees Neinar Seli, kellele pakub konkurentsi Madis Kallas.

Alaliitude toetusallkirjad jagunesid 61:15 Seli kasuks, kuid Kallas loodab, et seda vahekorda on veel võimalik muuta.

Intervjuus Õhtulehele kinnitas Kallas, et on jälginud hoolega Seli sõnavõtte ja need tekitavad küsimusi. "Väga palju on seotud rahaga," nimetas Kallas. "Seli soovib kolm korda suurendada EOK sponsorite tulubaasi ja kaks korda organisatsiooni eelarvet. Kui keegi suudaks seda praeguses majandusruumis reaalselt ellu viia, siis toetaksin kahe käega ja ütleksin, et minul ei ole midagi vastu panna."

Ent: Seli on süsteemiga olnud seotud kümmekond aastat, viimasel neljal aastal oli ta EOK teine inimene, märgib Kallas. "Miks ta varem pole seda raha juurde toonud? Kas ta töötas mingil määral Mart Siimannile (praegune EOK president – V.A.) vastu, et ei avaldanud oma parimaid ideid? Kas ta ei tahtnud seda teha?" küsib Seli vastaskandidaat ja jätkab: "Kõik on tore, aga milline on lubaduse reaalne kate? Ja veel: väidetavalt käib jutt erasektori rahast, mis ei võta ära ühegi alaliidu sponsoreid – see teeb asja veel keerulisemaks ja vähem usutavaks."

Kallas imestab, et kui Seli tõesti tahab seda panust Eesti spordile anda, siis jääb selgusetuks, miks ta saaks selle anda ainult presidendiametis - vastupidisel juhul näitaks Seli, et teda huvitas ainult presidendikoht, ja ainult siis toob ta raha, leidis Kallas.

Hetkel kuum