• Jaga lugu:

  Chemi-Pharm: EASi määrust võib tõlgendada erinevalt

  Chemi-Pharm AS arendusdirektor Allan Ariase sõnul võib EASi määrust erinevalt tõlgendada nii EAS ametnike kui ka ettevõtjate poolt.

  „Me ootame ka hetkel EASi poolt ametlikumat seisukohavõttu. Hetkel oleme informeeritud, et toimub tuvastamine, kes sellesse ettevõtte seltskonda kuuluvad, kellel võidakse toetust mingitel tingimustel tagasi nõuda,“ kommenteeris Arias.
  Arias lisas, et Chemi-Pharm ilmselt nende ettevõtete hulka ei kuulu, kellelt võidakse toetust tagasi nõuda.
  EAS lähtub oma ametkonnaga kehtestatud seaduslikest nõuetest ja õigusaktidest. „Iga meetme puhul on neil konkreetsed määrused, millest nad lähtuvad. On teatud meetmed, mille puhul on mõned küsimused „hallis tsoonis“, kus neil endal jääb võimalus tõlgendada tingimusi üht või teistpidi,“ märkis Arias.
  Arias lisason ka kuulnud  vastukäivat infot, et võib teha investeeringuid seadmete ostu osas enne kui on taotluse ametliku esitamist. „On olemas nõue, et enne taotluse esitamist toimub selle eelkooskõlastamine. Tänase hetkeni me teame ka, et on seadmete puhul välja öeldud, et need võiksid olla soetatud enne toetuse saamist, teadmata kas seda toetuse taotlust kiidetakse või mitte,“ rääkis Arias.
  Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) juhatuse liige Krõõt Kilvet ütles, et hetkel töötavad nad koos ettevõtete ja ministeeriumitega, et tõendada perioodil 2008-2010 tehtud investeeringute ergutavat mõju. EAS on ülekontrollide käigus tuvastanud 58 riigiabi ergutava mõju puudumise kahtlusega projekti ja hetkel toimub analüüs, kas tegemist oli sisuliselt ka ergutava mõju puudumisega.
  Chemi-Pharm on saanud erinevaid toetusi erinevate projektide raames.  Aastatel 2008-2010 on nad saanud kuus toetust.
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Börs: Nasdaq ja S&P 500 jõudsid uute rekorditeni
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.