Alyona Stadnik • 22. oktoober 2012 kell 14:28

Chemi-Pharm: EASi määrust võib tõlgendada erinevalt

Chemi-Pharm AS arendusdirektor Allan Ariase sõnul võib EASi määrust erinevalt tõlgendada nii EAS ametnike kui ka ettevõtjate poolt.

„Me ootame ka hetkel EASi poolt ametlikumat seisukohavõttu. Hetkel oleme informeeritud, et toimub tuvastamine, kes sellesse ettevõtte seltskonda kuuluvad, kellel võidakse toetust mingitel tingimustel tagasi nõuda,“ kommenteeris Arias.

Arias lisas, et Chemi-Pharm ilmselt nende ettevõtete hulka ei kuulu, kellelt võidakse toetust tagasi nõuda.

EAS lähtub oma ametkonnaga kehtestatud seaduslikest nõuetest ja õigusaktidest. „Iga meetme puhul on neil konkreetsed määrused, millest nad lähtuvad. On teatud meetmed, mille puhul on mõned küsimused „hallis tsoonis“, kus neil endal jääb võimalus tõlgendada tingimusi üht või teistpidi,“ märkis Arias.

Arias lisason ka kuulnud  vastukäivat infot, et võib teha investeeringuid seadmete ostu osas enne kui on taotluse ametliku esitamist. „On olemas nõue, et enne taotluse esitamist toimub selle eelkooskõlastamine. Tänase hetkeni me teame ka, et on seadmete puhul välja öeldud, et need võiksid olla soetatud enne toetuse saamist, teadmata kas seda toetuse taotlust kiidetakse või mitte,“ rääkis Arias.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) juhatuse liige Krõõt Kilvet ütles, et hetkel töötavad nad koos ettevõtete ja ministeeriumitega, et tõendada perioodil 2008-2010 tehtud investeeringute ergutavat mõju. EAS on ülekontrollide käigus tuvastanud 58 riigiabi ergutava mõju puudumise kahtlusega projekti ja hetkel toimub analüüs, kas tegemist oli sisuliselt ka ergutava mõju puudumisega.

Chemi-Pharm on saanud erinevaid toetusi erinevate projektide raames.  Aastatel 2008-2010 on nad saanud kuus toetust.

 

 

Hetkel kuum