• Jaga lugu:

  Jalax EASist: ilmselt täpsustatakse reegleid

  Eesti üks juhtivaid metallmööbli ja -komponentide valmistajaid Jalax AS juhatuse liige Peeter–Aleksander Allik ei usu, kui et EASilt toetust saav ettevõte alustab projekti enne raha laekumist.

  „Me oleme saanud EAS’lt tuge küll, aga keegi ei ole meiega ühendust võtnud ega midagi küsinud. Meil peaks kõik korras olema,“ kommenteeris Allik.
  Allik lisas, et tema mäletab, enne toetuse saamist oli palju juttu sellest ja EAS rõhutas, et projekti ei tohi olla alustatud enne, kui on taotlus esitatud.
  Sammuti neil käis rahvusvaheline audiitor ühe projekti raames ning tehti audit enne kui projekti esitamist, siis oli kõik korras. Allik ei osanud kommenteerida, kas see on siis EAS’i või ettevõtte tegemata töö. „Kui EAS’il on konkreetsed reeglid, mille alusel antakse, siis ma pigem arvan, et tegu on mingite reeglite täpsustamises. Ma ei usu, et kui EAS ütleb, et ma ei saa raha anda alanud projekti peale, siis ettevõtte ikkagi alustab,“ märkis ta.
  Alliku hinnangul on see keeruline, kui keegi tuleks küsima neilt raha tagasi. „Kui midagi oleks reeglite vastu, siis oleks seda juba toetuse andmise ajal öeldud,“ lausus Allik.
  58 Eesti ettevõtet võivad olla sunnitud tagastama enam kui kümme miljonit eurot toetusi EASile, kuna raha jagamisel rikuti reegleid.
  Jalax on saanud aastatel 2005-2010 EAS'i toetust üheksa projekti jaoks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Börs: Nasdaq ja S&P 500 jõudsid uute rekorditeni
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.