Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EAS: neli ettevõtet peavad raha tagasi maksma

  Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse uue juhi Raul Paruski sõnul peavad reeglite vastaselt toetust saanud ettevõtetest vähemalt neli toetusraha tagasi maksma.

  Probleemseid projekte oli Paruski sõnul 61, millest 36 puhul on leitud lahendusning neilt pole vaja raha tagasi küsida. "Nelja projekti puhul oleme teinud otsuse, et raha tuleb tagasi küsida. 21 projekti puhul käis täna täiendav töö," lausus Parusk eile pärast kolmetunnilist nõukogu koosolekut.
  Nõukogu esialgse analüüsi järgi tuleb need 21 projekti jagada kolme gruppi. "Iga projekt on unikaalne. Igaühel on omad faktid ja küsimused, mis seisus ta on, aga me vaatame, milline võimalus on neid grupeerida," märkis Parusk.
  Konkreetne arvamus nende projektide kohta kujuneb selle aasta lõpuks. "Aasta lõpuks on meil vaja neid  projektid eemaldada kolme gruppi: esimene grupp on sellised projektid, kus meie täiendava analüüsiga on selgunud, et raha tagasi nõuda ei ole vaja, teine grupp on selliseid, kus meil on vaja pöörduda Euoopa Komisjoni poole ja kolmas grupp on sellised projektid, kus on selgunud, et oleme sunnitud raha ettevõtetelt raha tagasi küsima," selgitas EASi uus juht.
  21 projekti hulgas võib olla ka selliseid, kus peab ettevõtjailt raha tagasi küsima. "Meie ei näe, et seal oleks ettevõtetega probleeme. Me üritame omalt poolt teha kõike, et raha ei oleks vaja tagasi küsida," märkis Parusk. EASi juhi sõnul loodetakse jõuda positiivse lahenduseni.
  Paruski kinnitusel on nad hakanud nelja projekti puhul ettevõtetelt raha tagasi nõudma, kuid ta ei soostunud avaldama firmade nimesid. Kokku nõutakse neilt 780 000 eurot.
  EAS nõukogu kogunes eile täiendava analüüsi tegemiseks, et saada ülevaade 21 projekti asjus, mille puhul kerkis üles riigiabi ergutava mõju puudumise kahtlus.
  58 EASi projekti – mahus 8,5 mln eurot – osas on tuvastatud riigiabi reeglite rikkumise kahtlus. Euroopa Komisjoni määruse kohaselt peab antaval abil olema ergutav mõju. Sealhulgas ei tohi tegevustega, mille jaoks toetust taotletakse, olla alustatud enne abitaotluse esitamist.
  Juhul, kui abi saamise tingimuste vastu on eksitud, võib see kaasa tuua toetuse tagasinõudmise.
  Lisaks jätkub lahenduste otsimine kolmele projektile, mille puhul on välisauditid tuvastanud samalaadsed rikkumised summas kaks miljonit eurot.´
  EAS on alates 2007. aastast rahastanud 7462 projekti 698,6 mln euro ulatuses.
 • Hetkel kuum
Seotud lood
Kõik seotud lood

Euroopa patendiameti president: meil on põhjust tähistada leiutajate läbimurret
Aasta tagasi kasutusele võetud Euroopa ühtne patendisüsteem on näidanud, et kui Euroopa ühendab jõud, siis suudab ta terves maailmas edukalt konkureerida, kirjutab Euroopa patendiameti president António Campinos.
Aasta tagasi kasutusele võetud Euroopa ühtne patendisüsteem on näidanud, et kui Euroopa ühendab jõud, siis suudab ta terves maailmas edukalt konkureerida, kirjutab Euroopa patendiameti president António Campinos.
USA indeksid näitasid sel nädalal häid tulemusi
USA aktsiaturgudel reedel suuri muutusi ei olnud, kuid nädala lõikes näitasid kolmest peamisest indeksist kaks väga häid tulemusi. Sellest hoolimata on mitmeid põhjuseid, mille pärast investorid muretsevad, vahendas Yahoo Finance.
USA aktsiaturgudel reedel suuri muutusi ei olnud, kuid nädala lõikes näitasid kolmest peamisest indeksist kaks väga häid tulemusi. Sellest hoolimata on mitmeid põhjuseid, mille pärast investorid muretsevad, vahendas Yahoo Finance.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kristina Judina: mida teha, kui tubli inimese karjäär „jääb kinni“?
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Veskimägi: aastal 2030 võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla miljard
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
FT: Euroopast ja USAst tõrjutud Hiina autotootjatel on uus eesmärk: kogu ülejäänud maailm
Sellal kui USA ja Euroopa soovivad kaitsetollidega Hiina autotootjad välja tõrjuda, on viimased võtnud sihikule hoopis suurema ala: kogu ülejäänud maailma.
Sellal kui USA ja Euroopa soovivad kaitsetollidega Hiina autotootjad välja tõrjuda, on viimased võtnud sihikule hoopis suurema ala: kogu ülejäänud maailma.
Operaili ostjaks pakutakse Soome äri ostjat
Soome sotsiaalmeedias ja investeerimisfoorumites arutatakse, kas Eesti riigifirma Operaili võiks ära osta nende börsifirma Nurminen Logistics, kes juba tükikese ettevõttest endale sai.
Soome sotsiaalmeedias ja investeerimisfoorumites arutatakse, kas Eesti riigifirma Operaili võiks ära osta nende börsifirma Nurminen Logistics, kes juba tükikese ettevõttest endale sai.
Alexela emafirma ostab Vene miljardärile kuulunud Läti vedelgaasi müüja “Ei saa öelda, et läbirääkimised oleks väga lihtsad olnud”
Heiti ja Marti Hääle suurosalusega AVH Grupp ostab Läti vedelgaasi müüja SIA Latvijas propāna gāze, mille mullune müük ulatus 130 miljoni euroni.
Heiti ja Marti Hääle suurosalusega AVH Grupp ostab Läti vedelgaasi müüja SIA Latvijas propāna gāze, mille mullune müük ulatus 130 miljoni euroni.