• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turg kummutab müüdi ebakindlusest

  Adaur Grupp OÜ kvartaalne elamispindade turu analüüs leiab, et elamispindade turg näitab ülimat aktiivsust.

  Suur tehingute arv ja stabiilne hinnatrend kummutavad müüdi nõrgast tarbijate kindlustundest, mis ei luba kinnisvaratehinguid teha. Vastupidi – tehinguid tehakse sellise hooga, mida viimati nägime 2007.–2008. aastal. Elamispindade turu liikumapaneva jõuna on toiminud nii madal eluasemelaenude intressimäär kui ka suurenevad laenukäibed. Samuti ei saa mööda vaadata, et praegu on elamispinda tõenäoliselt märksa soodsam osta kui näiteks aasta-paari pärast.
  2012. aasta III kvartal on vaatamata juba seljataha jäänud suvele näidanud tugevat tehingute arvu. Osalt on tehingute taga arendusprojektid, mida praegu asjaõiguslepingutega vormistatakse ja mis seeläbi lõpuks statistikasse jõuavad.
  Siiski ei ole suure tehingute arvu taga ainult uusarendused. Ka teisesel turul ehk vanemate elamispindadega tehakse palju tehinguid. Kolmandas kvartalis tehti Eestis kokku 4283 korteritehingut. Üle 4000 korteritehingu tehti Eestis viimati 2008. aastal. Aastataguse ajaga võrreldes suurenes Eesti korteritehingute arv 24%. Parafraseerides üht võimupoliitikut, võib öelda, et just sellise kinnisvaraturu tingimustes tahaksingi elada. Kurb, et elamispindade turg on üliaktiivne suurtes tõmbekeskustes. Muude piirkondade elamispindade turg kiratseb endiselt ega ole veel kriisist jagu saanud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.