Rainer Saad • 25. oktoober 2012 kell 8:20

Warren Buffetti soovitus: hoidke aktsiaid

Eile CNBC-le antud kahetunnise intervjuu lõpus jagas Warren Buffett aegumatut nõu investoritele, mida nad kindlasti peaksid praeguses keerulises olukorras vältima.

Buffetti sõnul ei peaks investorid Euroopast tulevate uudiste või mõne muu negatiivse teate peale kohe aktsiaid ostma või müüma tormama. Tema soovitus on aktsiaid hoida.

„Kui sul on hea farm, millel on hea üürnik, siis sa ju ei müüks seda sellepärast, et keegi loeb uudistest majanduse aeglustumise või Kreeka olukorra kohta ja soovitab sul farm maha müüa,” ütles ta ning tõi veel näiteid. „Kui sul on heas piirkonnas kortermaja, kus on üürnikud sees, siis sa ei mõtleks ka selle müümisele. Samuti ei mõtleks sa iga päev McDonald’si frantsiisi ostmisest või müümisest.”

„Kui sul on aktsiad, tükikesi ettevõtetest ning need on suurepärased ettevõtted. Sa võid omada parimaid ettevõtteid maailmas,” ütles ta. „Osta või müüa praeguste uudiste peale on lihtsalt hullumeelsus. Sa oled suurepärases äris ja inimesed töötavad investeeritud firmades sinu eest. Sa tead, et sul läheb järgmise 5-10 aasta pärast hästi. Arvata, et uudised paneksid sind aktsiaturul sisse ja välja tantsima, on selles suurepärases mängus suur viga.”

Hetkel kuum