• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kulinaaria pidupäev

  Teist aastat toimuv Tallinna restoranide nädal on jõudsasti kasvanud, pakkudes võimalust saada kulinaarseid elamusi 33 pealinna restoranis.

  Restoraninädala mõte on Eesti Kulinaaria Assotsiatsiooni juhatuse liikme Aivar Hansoni sõnul tuua restorane inimesele lähemale pakkumise kaudu, millest on raske keelduda – väga soodsa hinnaga – 10 ja 20 euro eest – saab nautida tippkokkade valmistatud roogi.
  “Sellised restoraninädalad elavdavad restoranides käimist. Et meil on see käimine hooajaline, siis on eriti sobilik niisugusel sombusel perioodil inimestele uusi ideid anda,” selgitas ta.
  Oodatud on rohkem kui 8000 toiduhuvilist. Samalaadsed restoraninädalad on populaarsed paljudes maailma suurlinnades, näiteks Londonis, New Yorgis ja Tokyos.
  Ka Tallinnas ületas mullune ettevõtmine korraldajate ootusi. “Arvasime kõige julgemates ennustustes, et ehk õnnestub selle nädala jooksul maha müüa 3000 kohta. Tegelikult osutus külastajate arv kaks korda suuremaks ehk ürituse käigus tuli kohti juurde tekitada,” selgitas Hanson. Nii ongi tänavu arvestatud juba rohkem kui 8000 restoranikohaga ja broneerimiskeskuse jõudlust on mullusega võrreldes suurendatud.
  Restorane, kes ettevõtmises osalevad, on seekord samuti rohkem. Kui mullu pakkus toite 25 restorani, siis tänavu juba 33. “Tallinn ei ole ülisuur linn. Kas see restoranide nimekiri siin nii pikk peabki olema… Eks me otsime õiget teed ja kompame piire,” mõtiskles Hanson.
  Sõela läbis 33 restorani. Kõik soovijad restoraninädala püünele siiski ei pääsenud. Nimekiri pandi kokku kriteeriumi põhjal, et restoranis pakutav toit peab olema algusest lõpuni valmistatud kohapeal.
  “Söögikohti, kus serveeritakse poolfabrikaatidest tehtud toitu, ma restoranideks ei nimetaks,” sõnas Hanson kindlameelselt.
  “Igasuguste restoraniüritustega on aga nii, et huvilisi on palju nende hulgas, kelle restorane eriti ei külastata. Nad ei ole selgeks teinud, miks nende restoranil hästi ei lähe. Seega, jah, ikka on nii, et huvi on laiem, kui aktsepteerida saab,” märkis ta valiku kohta.
  Kulinaarse poole pealt korraldajad mingeid nõudeid restoranidele ette ei ole seadnud. Lauale pandav on iga toidukoha oma valik. Määratud on Hansoni sõnul ainult mehhanism, kui mitu käiku ja millise hinnaga restoranides müüakse, olenemata, kas restoran pakub muidu palju kallimas hinnaklassis toite või mitte.
  “See teeb inimestele asja mugavaks ja arusaadavaks. Hind on igal pool üks ja selle eest pakub iga restoran seda, mida ta õigeks ja heaks peab,” toonitas Hanson. Valida saab näiteks India, Eesti, Hiina, Hispaania, Vene ja paljude muude maade köökide vahel.
  Fookuses
  Tallinna restoranide nädal
  01.–07.11 Tallinnas 33 restoranis, nt Balalaika, Bollywood,Cru, Dominic, Kadriorg, Leib, La Bottega, Monaco, Neikid, Nero, Ö, Platz, Ribe, Sfäär jtKuidas osaledaKohad valitud restoranis on vaja broneerida vähemalt päev varem broneerimispunkti kaudu. Samaks päevaks kohti broneerida ei saa. Samuti pole võimalik broneeringuid teha restorani kaudu või kohapeal.Koha saab kinni panna kahe kuni nelja külalise jaoks, mõnes restoranis erisoovi alusel ka kuni kuuele külalisele.Broneerimispunkt saadab SMSi teel broneeringu kinnituse numbri, mida restoranis vaja läheb.BroneerimispunktTel 630 4050, töötab 29. oktoobrist iga päev kl 8–22.Lisainfo: www.tallinnrestaurantweek.ee
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.