Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kulinaaria pidupäev

  Teist aastat toimuv Tallinna restoranide nädal on jõudsasti kasvanud, pakkudes võimalust saada kulinaarseid elamusi 33 pealinna restoranis.

  Restoraninädala mõte on Eesti Kulinaaria Assotsiatsiooni juhatuse liikme Aivar Hansoni sõnul tuua restorane inimesele lähemale pakkumise kaudu, millest on raske keelduda – väga soodsa hinnaga – 10 ja 20 euro eest – saab nautida tippkokkade valmistatud roogi.
  “Sellised restoraninädalad elavdavad restoranides käimist. Et meil on see käimine hooajaline, siis on eriti sobilik niisugusel sombusel perioodil inimestele uusi ideid anda,” selgitas ta.
  Oodatud on rohkem kui 8000 toiduhuvilist. Samalaadsed restoraninädalad on populaarsed paljudes maailma suurlinnades, näiteks Londonis, New Yorgis ja Tokyos.
  Ka Tallinnas ületas mullune ettevõtmine korraldajate ootusi. “Arvasime kõige julgemates ennustustes, et ehk õnnestub selle nädala jooksul maha müüa 3000 kohta. Tegelikult osutus külastajate arv kaks korda suuremaks ehk ürituse käigus tuli kohti juurde tekitada,” selgitas Hanson. Nii ongi tänavu arvestatud juba rohkem kui 8000 restoranikohaga ja broneerimiskeskuse jõudlust on mullusega võrreldes suurendatud.
  Restorane, kes ettevõtmises osalevad, on seekord samuti rohkem. Kui mullu pakkus toite 25 restorani, siis tänavu juba 33. “Tallinn ei ole ülisuur linn. Kas see restoranide nimekiri siin nii pikk peabki olema… Eks me otsime õiget teed ja kompame piire,” mõtiskles Hanson.
  Sõela läbis 33 restorani. Kõik soovijad restoraninädala püünele siiski ei pääsenud. Nimekiri pandi kokku kriteeriumi põhjal, et restoranis pakutav toit peab olema algusest lõpuni valmistatud kohapeal.
  “Söögikohti, kus serveeritakse poolfabrikaatidest tehtud toitu, ma restoranideks ei nimetaks,” sõnas Hanson kindlameelselt.
  “Igasuguste restoraniüritustega on aga nii, et huvilisi on palju nende hulgas, kelle restorane eriti ei külastata. Nad ei ole selgeks teinud, miks nende restoranil hästi ei lähe. Seega, jah, ikka on nii, et huvi on laiem, kui aktsepteerida saab,” märkis ta valiku kohta.
  Kulinaarse poole pealt korraldajad mingeid nõudeid restoranidele ette ei ole seadnud. Lauale pandav on iga toidukoha oma valik. Määratud on Hansoni sõnul ainult mehhanism, kui mitu käiku ja millise hinnaga restoranides müüakse, olenemata, kas restoran pakub muidu palju kallimas hinnaklassis toite või mitte.
  “See teeb inimestele asja mugavaks ja arusaadavaks. Hind on igal pool üks ja selle eest pakub iga restoran seda, mida ta õigeks ja heaks peab,” toonitas Hanson. Valida saab näiteks India, Eesti, Hiina, Hispaania, Vene ja paljude muude maade köökide vahel.
  Fookuses
  Tallinna restoranide nädal
  01.–07.11 Tallinnas 33 restoranis, nt Balalaika, Bollywood,Cru, Dominic, Kadriorg, Leib, La Bottega, Monaco, Neikid, Nero, Ö, Platz, Ribe, Sfäär jtKuidas osaledaKohad valitud restoranis on vaja broneerida vähemalt päev varem broneerimispunkti kaudu. Samaks päevaks kohti broneerida ei saa. Samuti pole võimalik broneeringuid teha restorani kaudu või kohapeal.Koha saab kinni panna kahe kuni nelja külalise jaoks, mõnes restoranis erisoovi alusel ka kuni kuuele külalisele.Broneerimispunkt saadab SMSi teel broneeringu kinnituse numbri, mida restoranis vaja läheb.BroneerimispunktTel 630 4050, töötab 29. oktoobrist iga päev kl 8–22.Lisainfo: www.tallinnrestaurantweek.ee
 • Hetkel kuum
Uuring: klienditeenindus 400 protsenti paremaks? Tehtav!
Värske uuring tõestab, et atraktiivne müügi- ja teeninduskeskkond parandab klienditeenindajate hoiakuid kordades ning ettevõtjail oleks kasulik sellega arvestada, kirjutab koolitus- ja testostufirma Trendline Analytics juht Eero Palm.
Värske uuring tõestab, et atraktiivne müügi- ja teeninduskeskkond parandab klienditeenindajate hoiakuid kordades ning ettevõtjail oleks kasulik sellega arvestada, kirjutab koolitus- ja testostufirma Trendline Analytics juht Eero Palm.
S&P 500 sulgus järjekordselt oma uuel rekordtasemel 5 433,74 punkti juures
Wall Street sulgus neljapäeval erisuunaliselt: S&P 500 tegi sel nädalal juba mitmendat korda juba oma ajaloo rekordi ning edenes +0,23%, Dow 30 langes -0,17% ning Nasdaq tõusis +0,34%.
Wall Street sulgus neljapäeval erisuunaliselt: S&P 500 tegi sel nädalal juba mitmendat korda juba oma ajaloo rekordi ning edenes +0,23%, Dow 30 langes -0,17% ning Nasdaq tõusis +0,34%.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Adam Granti soovitused petturi sündroomist vabanemiseks
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Veskimägi: aastal 2030 võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla miljard
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
EL kehtestab Hiina elektriautodele kaitsetollid
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootjate puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootjate puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Põllumeestele antakse 19 miljonit toetust biometaani tootmiseks
Põllu- ja metsamajandusettevõtted saavad keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) küsida toetust biometaani tootmiseks.
Põllu- ja metsamajandusettevõtted saavad keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) küsida toetust biometaani tootmiseks.
Lindström kuritarvitas oma turgu valitsevat seisundit
Lindströmi tööriiete ja vahetusvaipade üürilepingu tingimused võivad olla konkurentsi piiravad, leidis järelevalvet teinud konkurentsiamet. Lindström nõustus kliendilepingu tingimusi muutma.
Lindströmi tööriiete ja vahetusvaipade üürilepingu tingimused võivad olla konkurentsi piiravad, leidis järelevalvet teinud konkurentsiamet. Lindström nõustus kliendilepingu tingimusi muutma.