Ave Lepik • 25. oktoober 2012 kell 7:23

Nouriel Roubini sattus Vilniuse asemel haiglasse

Täna pidi Vilniuses kõrgetasemelisel majandusfoorumil sõnavõtuga üles astuma USA majandusteadlane Nouriel Roubini, kes aga üritusele ei jõudnudki.

Konverentsil osalejatele anti täna hommikul teada, et kell 9.30 ettekandega ja hiljem paneeldiskussioonis üles astuma pidanud Roubini on sattunud haiglasse ja üritusel ei osale. Mis täpsemalt juhtus, pole teada. Teada on vaid, et ta Leetu ei jõudnudki ning viibib Ühendriikides.

Roubini on New Yorgi ülikooli Sterni ärikooli majandusprofessor, teda peetakse makromajanduse, turuvõimaluste ja -strateegia asjatundjaks. Aastail 1998–2000 töötas ta USA rahandusministeeriumis.

Roubini on ka tuntud raamatuautor, oma viimases teoses "Crisis Economics: A Crash Course in the Future of Finance" vaatleb ta rahakriise ja pakub omapoolseid lahendusi. Roubini hüüdnimi on dr. Doom, sest ta ennustas ette 2008. aastal alanud üleilmset majanduskriisi.

Leedu pealinnas Vilniuses eile ja täna toimuv Baltic Investors Forum on esinduslik üritus, kus astuvad teiste seas üles Nomura peaökonomist Richard Choo, Leedu staažikaim peaminister Andrius Kubilius, Economisti ajakirjanik Vendeline von Bredow ja Mark Allen IMFist. 

Foorumi osalemistasu on 500 eurot.

Hetkel kuum