Rivo Sarapik • 25. oktoober 2012 kell 12:37

Reinsalu ei usu reformi selgitusi

Kaitseministri ja IRLi esimehe Urmas Reinsalu sõnul ei ole reformi ütlused annetuste päritolu kohta tõsiseltvõetavad.

"Tegemist on Kivirähki ja Lutsu stiilis naljajutuga. Samas on prokuratuur öelnud, et tegu on sõna vastu sõna juhtumiga ning kedagi pole võimalik kohtu alla anda. Õiguslikult peame selle tulemusega leppima, aga moraalselt saab igaüks anda oma hinnangu," vahendas Delfi Reinsalu sõnu.

"Kui meenutate IRLi käitumist elamislubade skandaali ajal, siis tookord andis erakonna esimees Mart Laar ja erakonna juhatus toimunule väga selge moraalse hinnangu. Esimest korda parlamendi ajaloos moodustati uurimiskomisjon, mis esitas ka oma raporti toimunu kohta. Minu jaoks on poliitilise vastutuse mõiste palju laiem kui õiguslik vastutus," sõnas Reinsalu.

IRLi esimees lisas ka, et ta ei nõustu väitega, nagu tähendaks poliitilise vastutuse võtmine süü tunnistamist. "Me ei tohi jõuda olukorda, kus poliitiline vastutus tekib alles siis, kui riigikohtust tuleb lõplik kohtulahend," arvas Reinsalu.

Hetkel kuum