Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Toiduspekulandil ja välkkauplejal uued reeglid

  Euroopa parlamendi täiskogu hääletas reedel õigusakte, mis nõuavad tugevamat kaitset investoritele ning õiglasemat kauplemist finantsturgudel.

  Need reeglid puudutavad kõiki investeerimisfirmasid ja pea kõiki finantsinstrumente võlakirjadest tuletisinstrumentideni. Samuti muutsid saadikud karmimaks väljapakutud reegleid välkkauplemise kohta, teatas Euroopa Parlament.
  "See on äärmiselt oluline finantsteenuste õigusakt: me reguleerime pigem turge kui üksikuid finantstooteid, nii nagu seda varem tehti. Reeglid peavad kehtima kõikide kauplemiskohtade suhte ja seepärast sätestasime organiseeritud kauplemissüsteemide kategooria. Me tahame samuti, et selged reeglid oleksid kehtestatud välkkauplemisele. Täiesti riskivaba finantsturgu pole olemas, kuid kui kaubeldakse, siis peab see toimuma reguleeritud turgudel ja olema  reaalmajanduse osa," ütles EP juhtraportöör Markus Ferber.
  Kõik investeerimisfirmad peavad teenust osutades tegutsema ausalt, õiglaselt ning kooskõlas oma klientide parimate huvidega, kui müüvad investeerimistooteid kutselistele või jaeklientidele. 
  Firmad, kes müüvad investeerimistooteid, ei tohi oma töötajaid tasustada ega nende töö tulemuslikkust hinnata viisil, mis võiks tekitada huvide konflikti töötajate ja nende klientide vahel.
  Saadikud muutsid rangemaks ka komisjoni väljapakutud reeglid "välkkauplemise" kohta, mille puhul arvuti teostab sekundis miljoneid tehinguid vähese inimsekkumisega või ilma inimsekkumiseta. Saadikud hääletasid selle poolt, et turul oleksid olemas mõjusad süsteemid, menetlused ja kord, millega tagatakse,  et kõik süsteemi sisestatud korraldused kehtiksid vähemalt 500 millisekundit, mille jooksul korraldusi ei saa tühistada ega muuta.
  Saadikud võtsid vastu parandusettepanekud, millega soovitakse reguleerida finantssektoris toimuvat äritegevust kaupadega, kus hindadega spekuleerimist peetakse toiduainete ja energia hindade ülemäärase volatiilsuse põhjuseks. Parandusettepanekutes määratakse ära lepingute või positsioonide maksimaalne arv, mida turu iga liige või osaline võib teatava aja jooksul sõlmida või võtta.
  Täiskogu hääletusega andis EP  oma läbirääkijatele  selles küsimuses tugeva mandaadi kolmepoolseteks kõnelusteks liikmesriikide- ja Euroopa Komisjoniga, teatas Euroopa parlament.
 • Hetkel kuum
Kai Realo: riigi konkurentsivõime ei teki üleöö, ka majandust tuleb juhtida
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Rahagurude välimääraja: keda usaldada? Vaata suurest tabelist, kes mis hinnaga nõu jagab!
Kust rahatarkust ammutada, kui on soov oma finantsiline tulevik kindlustada? Üksi alati kaugele ei jõua, seega investeerimise ja laiemas mõistes rahatarkuse puhul saab appi võtta kogenud investorid, kel igaühel oma stiil ja nišš. Teeme asja selgeks!
Kust rahatarkust ammutada, kui on soov oma finantsiline tulevik kindlustada? Üksi alati kaugele ei jõua, seega investeerimise ja laiemas mõistes rahatarkuse puhul saab appi võtta kogenud investorid, kel igaühel oma stiil ja nišš. Teeme asja selgeks!
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Plaan küps: väikefirmadele terendavad soodsamad laenud
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Esinemine on alati ebamugav. Kolm nippi, mis annavad publiku ees julgust juurde
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Maailma autohiidudele tootev firma tegi käiberekordi. „Mis siin öelda, eks ikka tuleb rahul olla“
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Amet hoiatab: käes on seakatku kõrgaeg Seakatk on tuvastatud juba kuuel metsseal
Sigade Aafrika katk (SAK) on tänavu tuvastatud kuuel metsseal Võrumaal ja Põlvamaal. Põllumajandus- ja toiduamet (PTA) hoiatab seakasvatajaid, kuna Lätis on tuvastatud katk ka kodumajapidamises.
Sigade Aafrika katk (SAK) on tänavu tuvastatud kuuel metsseal Võrumaal ja Põlvamaal. Põllumajandus- ja toiduamet (PTA) hoiatab seakasvatajaid, kuna Lätis on tuvastatud katk ka kodumajapidamises.
Metalliäri omanike kasumi jaotamise vaidlus lõi pretsedendi
Eduka metallitööstuse Eesti Traadi asutajate ja väikeosanikuks saanud Hannes Rosina dividendivaidlus jõudis riigikohtusse, kes lubab kasumit mõnel juhul jaotada teisiti, kui seadus ette näeb.
Eduka metallitööstuse Eesti Traadi asutajate ja väikeosanikuks saanud Hannes Rosina dividendivaidlus jõudis riigikohtusse, kes lubab kasumit mõnel juhul jaotada teisiti, kui seadus ette näeb.