• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna Vees uputab

  Tegu ei ole veeuputusega, vaid firma näitas kolmandas kvartalis taas, milline rahamasin ta olla võib. Priske puhaskasumi ja -marginaaliga suudeti analüütikuid jälle üllatada.

  AS-i Tallinna Vesi juhatuse esimees Ian Plenderleith selgitas, et ettevõtte majandustulemused on püsinud tugevad hoolimata sellest, et tariifid on külmutatud 2010. aasta tasemel. "Tootmistulemuste olulisemad näitajad reoveepuhastuses, võrkude toimivuses kui lekete osakaalus on aegade parimal tasemel," lisas Plenderleith.
  Heal tasemel on kahtlemata ka firma puhaskasum, mis erinevate tegurite mõjul osutus selle aasta parimaks kvartaliks. Huvitav on ära märkida, et viimased viis kvartalis on Tallinna Vee käive olnud kas 13,0 või 13,1 miljonit eurot. Käesolevas kvartalis oli käibenumber just viimane, mis tähendas aastases võrdluses 0,8% tõusu.
  Läinud kvartali kasum kasvas aastases võrdluses koguni 48,8%, 6,5 miljoni euroni. Kasv oli tingitud peamiselt madalama negatiivse mitterahalise muutuse tõttu finantsinstrumentide õiglase väärtuse hindamisel.
  Ettevõtte käibenumber jäi analüütikute ootustele alla, sest nii Swedbank kui LHV prognoosisid käibeks 13,3 miljonit eurot, oodates veidi suuremat kasvu. Puhaskasum valmistas aga suure üllatuse, sest LHV ootas 5,8 miljonit ja Swedbank 5,87 miljonit eurot.
  "Käibenumber tuli täpselt meie ootustele vastavalt, kuid kasumi suurus üllatas meid. See oli tingitud eelkõige paremast kulukontrollist ja finantsinstrumentidest," kommenteeris SEB Enskilda analüütik Pavel Lupandin. "Tegu on hea tulemusega ning me suhtume ettevõttese jätkuvalt optimistlikult," lisas Lupandin, kes on Tallinna Vee aktsia hinnasihiks määranud 10 eurot ja andnud ostusoovituse. LHV jätkab neutraalse soovitusega ning Swedbanki soovitus enne tulemusi oli osta.
  Veefirma aktsia on sel aastal, eriti aasta alguses paati hüpanud investoritele heldel tasunud, sest aasta algusest on aktsia hind tõusnud ligi 44%, seda eelkõige positiivsete kohtulahendite tõttu vaidlustes Konkurentsiametiga (KA) veetariifide üle. Julgemad, kes jäid edasi või ostsid juurde, on saanud korraliku preemia enda julge otsuse eest, sest aktsiagraafik võiks risti vastupidi ka olla.
  Kuid endiselt pole täit selgust tuleviku osas. Septembris lükkas Riigikohus KA kaebuse tagasi, mis tähendab, et Ringkonnakohtu otsus jäi jõusse, et teenusleping, mis oli rahvusvahelise erastamislepingu osa, on avalik-õiguslik haldusleping. Edasi on Ringkonnakohtu ülesanne selgitada, kas KA peab arvesse võtma Teenuslepingut, kuna tariifimehhanism on tunnistatud avalik-õiguslikuks halduslepinguks. Samuti jätkub Euroopa Komisjonile esitatud kaebuse protsess.
  Strateegiline muudatus Tallinna Vee tegevuses on kolmandas kvartalis mitmetes valdkondades allhankelt üle sisemiste ressursside kasutamisele, mis esialgu paistab tulu toovat. Selle tulemusel suutis firma vähendada põhitegevuse püsikulusid mullusega võrreldes 0,46 miljoni euro ehk 12,7% võrra. Teenuste osutamise tõttu kasvasid samas palgakulud 6,5%, kuid eurodes teeb see kõigest 0,07 miljonit, mis on kokkuhoiust oluliselt väiksem. Antud samm lisaks muudele teguritele lubas näidata ka brutokasumi kasvu 5,1%, 8,2 miljoni euroni.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California, Ave Lepik
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Eesti Energia viib Enefit Greeni börsile Lisatud intervjuu Aavo Kärmasega!
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirmast Enefit Green kuni 49 protsenti Tallinna börsil saab lõpuks teoks.
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirmast Enefit Green kuni 49 protsenti Tallinna börsil saab lõpuks teoks.