Rivo Sarapik • 1. november 2012 kell 10:18

Rahaskandaalis oli traagikat ja koomikat

Reformierakondlaste skandaalis antud selgitusi naljajutuks nimetanud IRLi juht Urmas Reinsalu põikles vastamast, kas usub koalitsioonipartnereid.

"Igaüks loeb seda määrust. Nagu talle tundub, nii talle tundub. Mulle tundus, et selles juhtumis oli koomiline sentiment. Selles asjas oli palju traagilist ja oli koomilist," ütles Reinsalu. „Erakondade retooriline konsensus selles küsimuses, ma loodan, kanaliseerub uue erakonnaseaduse redaktsioonis.“

Kas Reinsalu usub koalitsioonipartnereid, peaminister Andrus Ansipit ja rahandusminister Jürgen Ligit?

„Usaldan valitsuse koostöövõimet, toetan peaministrit valitsuse koostöövõime tagamisel,“ vältis ta küsimusele vastamist.

Rahandusminister Jürgen Ligi lisas: „Mina usun, et teiste raha annetamist on kõigis erakondades, nii Reformierakonnas, Isamaas ja Res Publicas. Mina usun neisse kõigisse kolme erakonda kui parimasse valikusse Eestis ja usun nende koostöövõimesse ning sellesse, mis on koostöö tulemus.“

Teiste raha annetamine on Ligi sõnul keelatud 2011. aastast. "Varasemad regulatsioonid on väheütlevad ja elu on keerulisem. Sõbrad-sugulased toetavad üksteist, annavad üksteisele laenu. Pole olemata juhtumid, kus raha antakse erakonnale. See on mitmetahuline küsimus, ärge lootke lihtsaid vastuseid."

"Tegemist on Kivirähki ja Lutsu stiilis naljajutuga. Samas on prokuratuur öelnud, et tegu on sõna vastu sõna juhtumiga ning kedagi pole võimalik kohtu alla anda. Õiguslikult peame selle tulemusega leppima, aga moraalselt saab igaüks anda oma hinnangu," vahendas Delfi möödunud nädalal Reinsalu sõnu.

Hetkel kuum