Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tooraineinvestorile surnud oktoober

  Kukkunud energia- ja metallihinnad tõid toorainetele alates maist suurima languse. Toorainete tootlus jäi maha aktsiatest, võlakirjadest ja dollarist, kuna üleilmne majandus kasvas aeglasemas tempos, vahendab Bloomberg.

  Standard & Poor’s GSCI kogutootlusindeks, kuhu kuuluvad 24 toorainet, kukkus oktoobris 4,1 protsenti, tõmmates maha kogu selle aasta tõusu. MSCI kogu maailma aktsiaindeks tootis koos dividendidega miinus 0,6 protsenti. Bank of America Merrill Lynchi üleilmse laia võlakirjaindeksi kohaselt olid igat liiki võlakirjad kasumis.
  „Euroopa on täielik ja totaalne õnnetus,“ ütles First Asset Managementi fondijuht John Stephenson. „Hiina paistab selgelt pidurdavat. Ja lõpuks oleme olukorras, kus investoritel on väga vähe optimismi.“
  Toorained liiguvad esmakordselt alates 1998. aastast vastu kahele järjestikusele langusaastale.
  Kuigi tooraineindeks tõusis kolmandas kvartalis 12 protsenti, kuna Föderaalreserv teavitas õgvendatud rahapoliitikast, ei ole see piisav jätkusuutlikuks toorainehinna tõusuks. Alates 2008. aasta detsembrist kuni 2011. aasta juunini, kui Föderaalreserv ostis 2,3 triljoni dollari eest võlgu kahes voorus, kerkisid toorainete hinnad 92 protsenti. Oktoobris on kolmandat nädalat vähenenud spekulantide panused toorainete hinnatõusule, selgub CFTC andmetest. See on pikim panuste vähenemine alates aprillist.
  Oktoobris langes 24 toorainest 20 hind. Kulla hind langes 3,1 protsenti, mis oli säravale metallile viie kuu esimene languskuu. Nikli hind langes 12 ja tsingi oma 11 protsenti.
  Austraalia tooraineminister Martin Fergusson ütles, et üleilmne toorainebuum on läbi. Kahe kuuga on langenud hindade ja tugevnenud Austraalia dollari tõttu BHP Billiton ja Fortescue Metals jätnud vaid paberile plaanitud kaevandusprojektid ning koondanud töötajaid.
  „Kui oled tööstusmaterjalide või toorainete investor, siis saad aru, et pidu on läbi,“ ütles Huntington Asset Advisorsi fondijuht Peter Sorrentino. „Nõudluse kasvu ei tule.“
  Bensiini hind tegi 17protsendise taandumisega suurima kukkumise alates 2008. aasta novembrist. Seevastu USA tanklates tõusid bensiinihinnad 2,3 protsenti.
 • Hetkel kuum
Kai Realo: riigi konkurentsivõime ei teki üleöö, ka majandust tuleb juhtida
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Rahagurude välimääraja: keda usaldada? Vaata suurest tabelist, kes mis hinnaga nõu jagab!
Kust rahatarkust ammutada, kui on soov oma finantsiline tulevik kindlustada? Üksi alati kaugele ei jõua, seega investeerimise ja laiemas mõistes rahatarkuse puhul saab appi võtta kogenud investorid, kel igaühel oma stiil ja nišš. Teeme asja selgeks!
Kust rahatarkust ammutada, kui on soov oma finantsiline tulevik kindlustada? Üksi alati kaugele ei jõua, seega investeerimise ja laiemas mõistes rahatarkuse puhul saab appi võtta kogenud investorid, kel igaühel oma stiil ja nišš. Teeme asja selgeks!
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Külm kaup püsib tänavu endiselt kuum: jäätisetootja tegi mais rekordkäibe
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Esinemine on alati ebamugav. Kolm nippi, mis annavad publiku ees julgust juurde
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Maailma autohiidudele tootev firma tegi käiberekordi. „Mis siin öelda, eks ikka tuleb rahul olla“
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Amet hoiatab: käes on seakatku kõrgaeg Seakatk on tuvastatud juba kuuel metsseal
Sigade Aafrika katk (SAK) on tänavu tuvastatud kuuel metsseal Võrumaal ja Põlvamaal. Põllumajandus- ja toiduamet (PTA) hoiatab seakasvatajaid, kuna Lätis on tuvastatud katk ka kodumajapidamises.
Sigade Aafrika katk (SAK) on tänavu tuvastatud kuuel metsseal Võrumaal ja Põlvamaal. Põllumajandus- ja toiduamet (PTA) hoiatab seakasvatajaid, kuna Lätis on tuvastatud katk ka kodumajapidamises.
Oleg Gross sai pakkumise A1000 Market ära osta A1000 omanik: ei ole müügis, kui just head hinda ei pakuta
Kaubandusärimees Oleg Grossi sõnul on A1000 Marketi omanik teinud talle pakkumise poekett ära osta. A1000 Marketi omaniku sõnul kett avalikult müügis pole, kuid õige hinna eest võiks diili teha küll.
Kaubandusärimees Oleg Grossi sõnul on A1000 Marketi omanik teinud talle pakkumise poekett ära osta. A1000 Marketi omaniku sõnul kett avalikult müügis pole, kuid õige hinna eest võiks diili teha küll.