Ave Lepik • 12. november 2012 kell 6:17

Homme otsustatakse EASi juhi saatus

EAS-i nõukogu esimees Cinzia Siig soovib juhatuse esimehest Ülari Alametsast vabaneda, kuid kuna Alamets ise lahkuda ei kavatse, kutsus Siig kokku erakorralise koosoleku.

Koosolek toimub kell 10, mil kaks nõukogu liiget, Reformierakonda kuuluvad Kalev Lillo ja Andrei Korobeinik, peavad olema riigikogus. Lillo sõnul ei saa ta koosolekul osaleda ja küsimusele, kas koosoleku aeg on tahtlikult sätitud ajale, mil ta Alametsa jätkamise pooldajana peab puuduma, vastas Lillo, et seda võib nii tõlgendada.

Juba aasta algusest saadik on EAS-i kohti täidetud IRL-iga seotud inimestega. Veebruarikuus kutsus majandusminister Juhan Parts EAS-i nõukogust tagasi Mart Einasto ning Erich Teigamäe. Uuteks liikmeteks määras minister praeguse esimehe, IRL-i kuuluva Cinzia Siigi ja IRL-i liikme Arvi Altmäe.

Nõukogusse kuuluvad lisaks veel Partsi alluv majandusministeeriumis asekantsler Ahti Kuningas, Tallinna ettevõtlusameti juht Kairi Teniste, kes on IRL-i kuuluva siseministri Ken-Marti Vaheri abikaasa, IRL-i liige Kristina Tauts, IRL-i liige Arvi Altmäe, TTÜ innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuse direktor Tea Varrak, AS-i Standard juht Enn Veskimägi, Amserv Grupi suurklientide müügidirektor Tiit Reha ja ekspoliitik Ivi Eenmaa.

Hetkel kuum