Kristi Malmberg • 12. november 2012 kell 8:09

LHV Pank kasvab kiiresti

Tänavu kolme kvartaliga kasvas LHV Panga bilansimaht 29% võrreldes aasta algusega ja puhastulu 67% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Pangakaartide arvestuses on tõustud viiendale positsioonile.

Kolmanda kvartali lõpu seisuga oli LHV Panga bilansimaht 295 miljonit eurot, mis on 29% suurem kui aasta alguses. Panga hoiuste maht kasvas kolmanda kvartali lõpuks 270 miljoni euroni, mida on aasta algusega võrreldes 29% rohkem. Sellest 66 miljonit eurot olid nõudmiseni ja 203 miljonit eurot tähtajalised hoiused. Nõudmiseni hoiuste osakaal tõusis 25%-ni kõikidest hoiustest. Panga laenuportfelli maht tõusis kolmanda kvartali lõpuks 89 miljoni euroni ja võlakirjaportfell 116 miljoni euroni, mis on vastavalt 33% ja 53% enam kui aasta algul.

LHV Pank teenis kolme kvartaliga 4,4 miljonit eurot puhast intressitulu, 1,9 miljonit eurot puhast teenustasutulu ja sai 0,4 miljonit eurot finantstulu. Kokku oli panga puhastulu 6,7 miljonit eurot, kulud 7,1 miljonit eurot ja laenuprovisjonid 0,8 miljonit eurot. Panga puhastulu oli 67% suurem ja kulud 11% suuremad kui eelmise aasta samal perioodil. Panga kolme kvartali kahjumiks kujunes 1,3 mln eurot, mis on kaks korda vähem kui eelmisel aastal samal perioodil.

Kolmanda kvartali lõpu seisuga kasutab LHV Panga internetipanka 33 290 klienti, väljastatud on 16 562 pangakaarti sh 5 511 krediitkaarti, mis annab väljastatud kaartide arvu järgi nelja suurema panga järel viienda koha.

Hetkel kuum