Alyona Stadnik • 12. november 2012 kell 8:40

Jüri Vips: kardinaalseid muutusi majanduses ei tule

Comarketite keti emafirma ABC Supermarketi juhatuse liige Jüri Vips ütles, et ettevõttel on majanduskasv 1% kiirem kui turul keskmiselt. Tulevikku ei osanud ta hinnata, kuid märkis, et kardinaalseid muutusi ei tohiks tulla.

"Meie majanduskasv on tulnud tänu uute kaupluste sissetöötamisele. Varad on stabiilsed. Meil on kasv võib-olla 1% kiirem kui turul keskmiselt. Midagi erilist ei näe, et oleks juhtunud," lausus Vips.

Vips märkis, et raske on hinnata, kas stabiilne majanduskasv on jätkusuutlik. "Palju välismaal töötavaid inimesi tuleb talveks koju. Mida nad nüüd ostavad, kas uue televiisori või hakkavad rohkem piima ostma, seda on raske hinnata. Toiduainete müük on üldiselt stabiilne, siin kardinaalseid muutusi ei ole," sõnas Vips.

Ilmselt nagu ikka IV kvartalis ostetakse rohkem kestvuskaupu ja kingitusi, nagu jõuludeks ikka tehakse, lisas ta. Vips ei näe hetkel mingit põhjust, miks peaks tulema majanduses langus, pigem mõõdukas tõus võiks jätkuda.

Majandushooks ta seda ei nimetaks, sest tegelikult ei ole kriis möödas. "On valdkondi, kus kriis on suhteliselt tugev. Piima ostetakse küll, aga kui vaadata Euroopa turge, siis see ei ole positiivne ja seal on suured langused, kas see langus tuleb meile ja kui kiiresti, seda tuleks küsida Swedbanki käest," selgitas Vips. Ta lisas, et kui pangad  pakuvad hetkel liisingut sellistel tingimustel nagu vanasti, siis nad ei tekita hetkel kriisi, vaid tekitavad kriisi kahe-kolme aasta pärast ning nemad on  riskitekitajad siseturul.

 

Hetkel kuum