Rainer Saad • 13. november 2012 kell 7:36

Microsoft näitas Windowsi okkalisele juhile ust

Pärast uue Windows 8 operatsioonisüsteemi valmimist on Microsoft otsustanud teed viia lahku Windowsi osakonna juhi Steven Sinofskyga, kirjutas Businessweek.

Microsofti eileõhtune pressiteade ütleb, et Windowsi osakonna president Steven Sinofsky lahkub ettevõttest. Sinofsky töötas Microsoftis peaaegu 25 aastat ning temast peeti lugu kui isikust, kes suutis hästi juhendada keerulisi tarkvaraprojekte ning oskas neid õigeks ajaks valmis saada.

Enne Windowsi, Windows Live’i ja Outlook.com’i juhendamist oli Sinofsky seotud Office’iga.

Sinofskyl oli okkaline iseloom ning ta ei olnud meeskonnamängija. Kuid selline hoiak ei sobi tänapäeva Microsofti, mis peale Windowsi koosneb veel mitmest erinevast üksusest. Sinofsky oli tõrges ka pressiga suheldes ning temast oli vähe kuulda eelmise kuu lõpus, mil Windows 8 jõudis turule.

„Olen tänulik aastatepikkuse töö eest, mida Steven ettevõtte jaoks on teinud,” ütles Microsofti tegevjuht Steve Ballmer pressiteates. 

Windows 8 on kriitikutelt saanud enamjaolt heakskiitvat tagasisidet ning uus operatsioonisüsteem tõstab Microsofti nö modernsesse ajastusse, kuna annab ettevõttele midagi, mis suudab joosta tahvelarvutitel, nutitelefonidel, sülearvutitel ja lauaarvutitel. 

Windowsi osakonda hakkab juhtima Microsofti veteran Julie Larson-Green.

Hetkel kuum