15. november 2012 kell 10:34

Andrus Ansip: ma vabandan

Valitsuse pressikonverentsil küsis ERRi ajakirjanik, kas Reformi-erakond ei ole mõelnud vabandamise peale.

ERRi ajakirjanik tõdes, et Reformierakonna endi liikmedki on mokaotsast öelnud, et rahastamisega pole kõik korras. Tartus ja Tallinnas on meeleavaldused, kirjutatud avalik kiri.

Ajakirjanik uuris Ansipilt, kas too ei leia, et vabandamine puhastaks õhku ja muudaks ka võimalike seadusemuudatuste tegemise seoses erakondade rahastamisega lihtsamaks. Kas Reformierakond pole mõelnud vabandamise peale?

Peaminister Andrus Ansipi vastus oli lühike: „Ma vabandan.“

Küsimusele artiklite ja meeleavalduste kohta sõnas Ansip, et sama toimub muus maailmas: „Kui te vaatate ERRi teleuudiseid, siis nägite uudist sellest, mis toimus eile Hispaanias. Hispaanias oli juba kolmas üldstreik! Kui nägite tänast Postimehe onlaini, näete, mis toimub Portugali tänavatel - kes uudiseid jälgib, teab, mis toimub pidevalt Kreekas, ka siin lähedal Poolas. Ju see nii on, et pikaleveninud ülemaailmne finantskriis on lähedalt puutunud paljusid inimesi,“ sõnas Ansip. „Paljud inimesed üle terve Euroopa elavad ängi välja protestikirju kirjutades.“ 

Autor: Laura Mallene, Rivo Sarapik

Hetkel kuum