Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ligi: negativism raskendab töötegemist

  Reformierakonna toetus on langenud viimase kolme aasta madalaimale tasemele. Jürgen Ligi sõnul on erakond sõltumata tulemustest juba järeldused teinud.

  "Kogesime pikka aega kumulatiivselt vaenulikke pingutusi meie mainet määrida. Neis oludes oli raske keskenduda tööle, ent poliitika sisu ei ole olnud vaja korrigeerida – see on olnud tõhus ja aus ning Eesti kohta tuleb vaenamise varjus aina häid uudiseid," kinnitas rahandusminister Jürgen Ligi kirjalikus kommentaaris Äripäevale.
  Ta oli tõsiselt üllatunud, et pahatahtlikkus pole kukutanud erakonda oponentidest tahapoole, sest ka Ligile ei meeldiks asjad, mida neile on omistatud. "Pea iga päev luuakse näiteks kuvandit, justkui peaks ja nimetaks mina end asendamatuks, ehkki tegelikult pole keegi seda öelnud ega mõelnud. Minu sõnad käisid ühe muidu lugupeetud mehe sõimu ja kiituse vastuolu kohta: kui sõimata otsustajaid värdjateks ja valelikeks, kelle ühtki sõna ega tegu saa uskuda, jäävad ära ka otsused ja kriisihaldus, mille eest sõimaja ise meid kiitis – sest selle kriisihalduse ja rahanduse hoidmise vallas ei ole valitsuserakondadel asendajat opositsioonis, kes on olnud kõigele vastu kriisiga seoses ning kirjutab eelnõusid, mis kriisi toetavad," selgitas minister.
  Ligi sõnul on avalikkus neid mõõtmatult kõrgemalt hinnanud, kui üksmeelselt pahatahtlik meediapilt eeldaks, ent nad peavad ka loodud näilisusega arvestama. "Peame selgitama, et meie poliitika pole ostetav, et erakondade annetused on olnud kehtinud reeglitega kooskõlas, ent reegleid on karmistatud ja neid karmistatakse veel. Muidugi oleme mõelnud palju sõna- ja toonikasutuse peale. See, mis tavaolukorras on aus ja otsekohene, on negativismi korral vaid ärritav, ning igast sinu sõnast moodustatakse väga võõrad mõtted," märkis Ligi.
  Rahandusminister lisas, et lõpuks on erakond teinud läbi teatud hingelise puhastuse väga avatud aruteludega. "Minu isiklik tunne on teatud painest vabanemine ning tahe tõestada end töö ja argumentidega. Mul pole põhjust kumbagi häbeneda," võttis Ligi hetkeolukorra kokku.
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tõnis Saarts: kaotus paneb Kaja Kallase suure surve alla Eesti 200 võitleb elu eest, Kesk tegi comeback’i
Äsja lõppenud Euroopa Parlamendi valimistel saavad olema nähtavad siirded Eesti sisepoliitikasse ja mõju mitme erakonna käekäigule, kirjutab Tallinna Ülikooli politoloog Tõnis Saarts.
Äsja lõppenud Euroopa Parlamendi valimistel saavad olema nähtavad siirded Eesti sisepoliitikasse ja mõju mitme erakonna käekäigule, kirjutab Tallinna Ülikooli politoloog Tõnis Saarts.
Apple murdis kolmapäeval end taas maailma kõige väärtuslikumaks ettevõtteks
Apple tõusis kolmapäeval maailma kõige kõrgema turuväärtusega ettevõtteks, kukutades Microsofti esikohalt. Ettevõtte aktsiad tõusid nimelt ligi 4% rekordilise 215.04 dollarini, millega on Apple turuväärtus 3,29 triljonit dollarit.
Apple tõusis kolmapäeval maailma kõige kõrgema turuväärtusega ettevõtteks, kukutades Microsofti esikohalt. Ettevõtte aktsiad tõusid nimelt ligi 4% rekordilise 215.04 dollarini, millega on Apple turuväärtus 3,29 triljonit dollarit.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Adam Granti soovitused petturi sündroomist vabanemiseks
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Veskimägi: aastal 2030 võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla miljard
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
EL kehtestab Hiina elektriautodele kaitsetollid
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootajte puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootajte puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Wendre loob oma jaekaupluste võrgu
Unetarvikute tootja Wendre on hakanud välja arendama oma kaubamärke ning loob oma jaekaupluste võrgu. Keti esimene kauplus avatakse Tallinnas Järve keskuses.
Unetarvikute tootja Wendre on hakanud välja arendama oma kaubamärke ning loob oma jaekaupluste võrgu. Keti esimene kauplus avatakse Tallinnas Järve keskuses.
Telia peakontor kärbib pinda veerandi võrra
Telia peakontor Rootsis annab käest 9500 ruutmeetri jagu peakontori pinda, ettevõtte teatel pole raha kokkuhoid selle peamine põhjus.
Telia peakontor Rootsis annab käest 9500 ruutmeetri jagu peakontori pinda, ettevõtte teatel pole raha kokkuhoid selle peamine põhjus.