• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mitmekümne aasta odavaim pulliturg

  Pärast USA presidendi Barack Obama tagasivalimist on S&P 500 indeksi kukkumine loonud mitme kümnendi odavaima pullituru.

  Pärast Obama tagasivalimist 6. novembril on USA aktsiaturgudelt minema pühitud 806 miljardit dollarit dollarit, mis on suurim langus pärast maikuud, vahendab Bloomberg.
  Samas kukkunud aktsiad ning tõusnud kasumid viinud S&P 500 kasumi-hinna suhte (P/E) nii põhja, et suhe jääb alla alates 1962. aastast aset leidnud üheksast pulliturust kaheksale ning viimati olid aktsiad sedavõrd odavad Ronald Reagani presidentuuri ajal.
  Pessimistide sõnul viitab 4,8% kukkunud S&P 500 indeks, et investorid on kaotanud usu Kongressi ja Obama üksmeelele jõudmise osas, vältimaks fiskaalkuristikku.
  Optimistid, kelle hulgas on kuue parima Wall Streeti firma strateegid, ütlevad aga, et praegu on suurepärane ostukoht ning aktsiahinnad Apple'ist Dollar Treeni peavad tõusma koos sissetulekute paranemisega.
  "Aktsiaturg tundub odav, sest inimesed on liialt pessimistlikud järgmise 10 aasta kasvuväljavaadete osas," kommenteeris Bloombergile Wells Fargo strateeg Brian Jacobsen, kes ennustab S&P 500-le 2014. aastaks 47% tõusu, 2000 punktini. "Sa võid kogeda suuri ja kiireid muutusi turul, kus ootused on sedavõrd madalad."
  Vaatamata praegu langevale turule on strateegid järgmise aasta osas positiivsed. Küsitluse põhjal selgus, et 2013. aasta lõpuks oodatakse S&P 500 17% tõusu, rekordilise 1585 punktini.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.