• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ike Volkov: iga objekt ei pea olema kaitsealune

  Kas olukorras, kus suured kirikud hävivad, peab iga pesukööki või korduva motiiviga maja kaitse alla seadma, küsib arhitekt Ike Volkov.

  Volkovi arvates pole ta kompetentne hoonete väärtuse hindamisel ja soovitab pöörduda kultuuriväärtuste ametisse, ent leiab, et peab olema tasakaal. "Austades muinsus- ja loodusobjekte, leian, et peab olema mingi tasakaal ja peab lugema ressurssi kui palju saab hoida. Kui me ei suuda hoida Kadriorgu, kas siis on vaja miljööväärtusi ja kaitsealuseid objekte juurde võtta, see kõik nõuab ressurssi,  hoolt ja abi," arvas ta.
  "Kui tegemist on selgelt karismaatilise objektiga, mis on selge, et ta on kordumatu, siis ei teki pahasoovlikke mõtteid, siis on üldarusaadav, et seda tuleb säilitada. Riik on vaene ja vastavalt sellele tuleb käituda. Kui suured kirikud hävivad, ei ole raha, et kindlustada, siis ei ole vaja igat väikest pesukööki või mingisugust korduva motiiviga maja kaitse alla seada," sõnas Volkov.
  Arhitekti sõnul peab lugema raha ja jälgima efektiivsust. "Peab olema seadus, mida täie rangusega järgitakse ja peab olema järelvalve. Kui see kõik logiseb ja kui ei ole ressurssi järelvalvet teha, ressurssi, et hooldada ja kui pole ressurssi kaitsta, siis juhtuvad sellised asjad, kus viinapudel ja toos tikke muutuvad armsaks," selgitas Volkov.
  Äripäev kirjutas täna Tallinnas Maakri tänaval põlenud kultuuriväärtusest, mis arendajate ja kvartali planeerimisele justkui jalgu on jäänud. Sellest lähtuvalt küsib Äripäev arvamust, kuidas saaks sellist probleemi lahendada, et kultuuriväärtused säiliks ja arendajad samuti töid jätkata saaksid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.