26. november 2012 kell 3:29

Kasulik põleng?

Oktoobris puhkenud põleng võis kõrvaldada olulise takistuse Tallinna kesklinna magusas piirkonnas kinnisvara arendamisel.

25. oktoobri õhtul süttis Tallinna kesklinnas Maakri 28 asuv ajalooline hoone. Kuna tulekahju ohustas kõrval paiknevaid maju ja asutusi, siis keskenduti tule edasileviku takistamisele ja maja hävis. Maakri 28 asuv hoone on kulutuurimälestis ja seni arvestati Maakri kvartali arendusprojektide puhul, et  see hoone jääb alles.

Mis tules hävinud majast edasi saab, selgub pärast ekspertiisi valmimist. Ühe võimaluse kohaselt taastatakse hoone, teise variandi kohaselt korjatakse väärtuslikumad hoones olevad detailid kokku, kuid omanik hoonet säilitama ei pea.

Maakri 28 põlenguga seotud üllatavatest faktidest ning hoonega seotud kinnisvaraarendusest kirjutab tänan ilmunud Äripäev.

Autor: Marta Jaakson, Aivar Hundimägi

Hetkel kuum