Marta Jaakson • 27. november 2012 kell 15:06

Lihavainen: meil jätkub vahendeid

Prisma Peremarket ASi juht Janne Tapio Lihavainen kinnitas, et Prisma Peremarket lühiajaliste laenudega kokku ei puutu.

“Meil on alati alates esimesest päevast omanik vastutanud, et meil jätkuks vahendeid igas olukorras,” selgitas Lihavainen ja lisas, et Prisma Peremarketon vist ainuke jaeettevõte, kes ei ole dividende maksnud. “Meil on kõik nendel headel aastatel teenitud kasum alles ja Prisma Peremarketis on väga hea stabiilne olukord,” hindas ta.

Lihavainen ütles, et Prisma on palju kliente juurde saanud ja kindlasti on keegi kaotanud. “See on puhas matemaatika kui keegi on võitnud peab keegi olema kaotanud,”ütles ta võidurõõmsalt.

Tänavu oktoobris andsid pangad ja krediidiasutused Eesti kaubandusettevõtetele rekordmahus lühiajalisi laene.

Oktoobrikuu jooksul kaubandusettevõtetele antud laenude ja liisingute käive oli 271 miljonit eurot. Üle 200 miljoni euro olid kaubandusettevõtetele antud lühiajalised laenud ka buumiajal ehk aprillis, mais ja septembris 2008 vastavalt 204, 202 ja 235 miljonit eurot. Seejärel jäid laenude ja liisingute kuukäibed mitmeks aastaks alla 200 miljoni euro piiri ning ületasid selle taseme taas 2011. aasta novembris näidates sealt edasi valdavalt kasvu. Rekordtase saavutati tänavu oktoobris 271 miljoni euro suuruse lühiajaliste laenude kuukäibega.  

Hetkel kuum