Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Reformi suurrahastaja kohtus Savisaarega

  Ettevõtja ja Reformierakonna suurrahastaja Märt Vooglaid kohtus esimesel advendil Tallinna meeri Edgar Savisaarega, et enda sõnul arutada Viimsi valla juhtimise probleeme.

  Linnapea Edgar Savisaar jäi kommentaarides napisõnaliseks. Diplomaatilise korpuse vastuvõtult raekojas tegi Savisaar kiirelt minekut ning üritas Äripäeva eest minema pääseda. Kuna kohtumine Vooglaiuga oli linnapea päevakavas kirjas, siis Savisaar seda ei salanud, vaid vastas, et plaanitakse rääkida advendist. “Miks te arvate, et advendi ajal ei räägita advendist? Õppige teie ka! Jõulude ajal räägitakse jõuludest. Vaadake, missugune õhtu on, ei ole liiga tuuline, ei ole liiga külm, on just selline, nagu peab olema,” lausus Savisaar autosse kiirustades ning küsimust ignoreerides.
  Vooglaid: mina valgustasin. Märt Vooglaid lausus telefonis, et jututeemaks Savisaarega oli Viimsi vallas toimuv ja ta rääkis linnapeale vallas toime pandud “naljakatest skeemidest”. “Ajan eelkõige Viimsi asja. Ja ma loodan, et äkki ka Keskerakond näeb sarnaselt Viimsis probleeme,” lausus ta. “Mina valgustasin, Tallinna linnapea ei tea ju ilmselt Viimsi probleemidest midagi. Aga me tunneme ju Savisaarega teineteist peaaegu 20 aastat. Aeg-ajalt ka kohtume,” kirjeldas Reformierakonna Viimsi piirkonda juhtiv Vooglaid kohtumist linnapeaga.
  “Esimene infovahetus on toimunud ja võib-olla lähinädalatel on mingisuguseid muudatusi või seisukohti kujunemas,” rääkis Vooglaid. Keskerakond peab tema sõnul asjad endale selgeks tegema. “Võib-olla ma olen lihtsameelne, kuid ajakirjanikel on skeemifoobia, et kogu aeg peab skeem taga olema,” lisas ettevõtja.
  Viimsi vallavolikogu esimehe Aarne Jõgimaa sõnul vaatab Vooglaid asju oma mätta otsast. “Vooglaid pole konkreetselt millegagi ju süüdistanud. Ja kui tulevad ka need umbusaldusavaldused, siis seal on kirjas, et ma olen mõjutanud ja soosinud Esmar Ehitust. Ma küsisin otse umbusaldusavalduse esitajate käest, et kui mina, Aarne Jõgimaa, olen soosinud ja mõjutanud, siis palun öelge need nimed. Umbusaldajad seda teha ei osanud,” rääkis Jõgimaa.
  Jõgimaa näeb võimupöörde soovi. “Või on see siis Vooglaiu poliitiline tahe teha võimupööret. Saada ise niiditõmbajaks,” lausus volikogus Viimsi ettevõtjate liitu esindav Jõgimaa. Ta lisas, et Vooglaiul on mängus isiklikud huvid. “Ta tahtis oma maatükile, kus asub ka tema kodu, ehitada metsa-rannaalale eramuid, ja teine soov oli, et tal on Muuga sadama juures Pööli maaüksus, mille ta on osavalt teiste nimede taha ära varjanud, et ta tahaks sellele rakendust leida. Viimsi vald on sellele seni vastu olnud. Kui mina ütlen nendele “ei”, siis ma olengi tülikas inimene,” rääkis Jõgimaa, milliseid ambitsioone väljendas Vooglaid temaga kohtudes.
  Pürgib taas ametisse. Volikogu juhi sõnul on tal täiesti ükskõik, mis järgmisel volikogu istungil saab, kas teda üritatakse uuesti umbusaldada või mitte. Samas ütles Jõgimaa, et ilmselt kandideerib ta veel. “Eks vaatame, kas hääled tulevad siis Vooglaiule või mulle,” lisas ta.
  Viimsi vallavolikogu reformierakondlasest liige Jaak Salumets pole Vooglaiu-Savisaare kohtumisega enda sõnul kursis. “Kuulen teie käest seda esimest korda. Vooglaid on ju Viimsi PKO (Reformierakonna piirkondliku organisatsiooni – toim) juhataja, siis tal on õigus ükskõik kellega rääkida,” lausus Salumets.
  Vooglaid tunnistas, et paljudes küsimustes on Keskerakond palju aktiivsemalt sõna võtnud, kui Reformierakond võikski, näiteks mis puudutab Eesti-Vene ärisuhteid. “Ega see tähenda, et kui ma täna saan kokku Edgar Savisaarega, siis ma olen Keskerakonna pooldaja, ja kui ma homme saan Sven Mikseriga kokku, siis ma olen sotside pooldaja. Ma olen 100% Reformierakonna patrioot. Sõltumata sellest, kui palju pori Äripäev täna peale loobib. Loomulikult on erakonnas vaja ka vigade parandusi teha, kuid ma jään sinna loodetavasti veel pikaks ajaks,” rääkis Vooglaid ning rõhutas, et tema ei aja suurt poliitikat. “Advendi ajal räägitakse ikka advendist,” kommenteeris ta naerdes Savisaare versiooni nende kohtumisest.
  Urmas Arumäe: käidi Keski häält küsimas
  Endise Viimsi vallavanema ja praeguse Viimsi volikogu liikme Urmas Arumäe sõnul võis Märt Vooglaid rääkida Edgar Savisaarega taas kord Viimsi volikogu esimehe Aarne Jõgimaa umbusaldamisest.“Keskerakonnale kuulub volikogus üks hääl. Kunagi olin mina ka Keskerakonnas, kuid üle aasta ma enam seal ei ole. Minul oli konkreetne diil Savisaarega, kuid kuna ta vedas mind alt, siis polnud mul enam maailmavaateliselt põhjust seal olla. Meil oli selge kokkulepe, et ta viib mind riigikokku, nagu ta ise pakkus, kuid ta ei teinud selleks midagi,” märkis Arumäe.“Keskerakonna hingeelust mina ei tea midagi. Samas ma tean, et kui toimus Jõgimaa eelmine umbusaldamine, siis kirjutas ka Keskerakond sellele alla. Nüüd on kavas sama isiku suhtes uus umbusaldamine, ma arvan, et käidi seda Keskerakonna häält küsimas (Arumäe vihjab Vooglaiu ja Savisaare kohtumisele – toim). Järgmisel volikogu istungil antakse umbusaldus uuesti sisse,” lisas Arumäe.“Ma olen seda meelt, et ühelegi kohale ei tohiks inimesed liiga kauaks jääda. Mulle tundub, et praegune Viimsi koalitsioon on ametis olnud liiga kaua. Ühelt poolt stagnatsioon ja teiselt poolt ideede puudus. Juba selle pärast tuleks inimesi aeg-ajalt vahetada,” rääkis Arumäe. “Igal juhul ei tohiks valla võim olla fundamenteeritud ühe või teise erakonna kätte. Erakondadel ei tohiks üldse olla omavalitsustesse asja, see on inimeste asi, muretseda oma kodukoha pärast,”  lisas ta.
 • Hetkel kuum
Kai Realo: riigi konkurentsivõime ei teki üleöö, ka majandust tuleb juhtida
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Rahagurude välimääraja: keda usaldada? Vaata suurest tabelist, kes mis hinnaga nõu jagab!
Kust rahatarkust ammutada, kui on soov oma finantsiline tulevik kindlustada? Üksi alati kaugele ei jõua, seega investeerimise ja laiemas mõistes rahatarkuse puhul saab appi võtta kogenud investorid, kel igaühel oma stiil ja nišš. Teeme asja selgeks!
Kust rahatarkust ammutada, kui on soov oma finantsiline tulevik kindlustada? Üksi alati kaugele ei jõua, seega investeerimise ja laiemas mõistes rahatarkuse puhul saab appi võtta kogenud investorid, kel igaühel oma stiil ja nišš. Teeme asja selgeks!
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Külm kaup püsib tänavu endiselt kuum: jäätisetootja tegi mais rekordkäibe
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Esinemine on alati ebamugav. Kolm nippi, mis annavad publiku ees julgust juurde
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Maailma autohiidudele tootev firma tegi käiberekordi. „Mis siin öelda, eks ikka tuleb rahul olla“
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Amet hoiatab: käes on seakatku kõrgaeg Seakatk on tuvastatud juba kuuel metsseal
Sigade Aafrika katk (SAK) on tänavu tuvastatud kuuel metsseal Võrumaal ja Põlvamaal. Põllumajandus- ja toiduamet (PTA) hoiatab seakasvatajaid, kuna Lätis on tuvastatud katk ka kodumajapidamises.
Sigade Aafrika katk (SAK) on tänavu tuvastatud kuuel metsseal Võrumaal ja Põlvamaal. Põllumajandus- ja toiduamet (PTA) hoiatab seakasvatajaid, kuna Lätis on tuvastatud katk ka kodumajapidamises.
Riigikohus: Raul Eamets rikkus toimingupiirangut
Riigikohus selgitas tänases otsuses, et kuigi Tartu Ülikooli endine dekaan Raul Eamets ei saanud tegu toime pannes aru selle keelatusest, ei välista see tema vastutust.
Riigikohus selgitas tänases otsuses, et kuigi Tartu Ülikooli endine dekaan Raul Eamets ei saanud tegu toime pannes aru selle keelatusest, ei välista see tema vastutust.