Piret Reiljan • 6. detsember 2012 kell 9:22

Äripäev: Michal lahkub ilmselt ametist

Äripäeva andmetel teatab justiitsminister Kristen Michal lähipäevil, et lahkub ametist. Michal ei kinnitanud ega lükanud infot ümber, palus hiljem tagasi helistada.

Usaldusväärne allikas ütles Äripäevale, et lähipäevil vahetub Reformierakonna minister, kes on tänavu enim turmtule all olnud. Tegemist on ilmselt Reformierakonna rahastamisskandaali sattunud Michaliga.

Michal ise reageeris küsimusele kummaliselt. Ta kuulas küsimuse ära, mõtles mõned sekundid ja palus, et ajakirjanik helistaks talle tagasi pärast üht tema nõupidamist kell 13:30. Küsimusele, kas ta vastaks kohe "jah" või "ei," vastas Michal järjekindlalt, et helistagu ajakirjanik mõne aja pärast.

Poliitikaringkondades räägitakse, et Reformierakond soovib "ohverdust" ka koalitsioonipartnerilt IRLilt, kes peaks ministrikohal välja vahetama majandusminister Juhan Partsi. Ka Parts on oma haldusalas toimuva tõttu tänavu pidevalt skandaalidesse sattunud (maanteeameti lustireisid, Eesti Energia investeeringud, hinge vaakuv Estonian Air jm). Parts äsja telefonile ei vastanud.

Hetkel kuum