Ave Lepik • 6. detsember 2012 kell 11:29

President Ilves soovitas Ansipile valitsusremonti

President Ilves on peaminister Ansipile mitmel korral teada andnud, et justiitsminister Michal peaks tagasi astuma, kinnitas presidendi avalike suhete nõunik Toomas Sildam.

Peaminister Andrus Ansip ütles täna, et on mitmel korral presidendiga poliitilist olukorda arutanud, presidendi kantselei kinnitusel soovitas riigipea valitsusjuhil justiitsminister välja vahetada.

"President Ilves on peaminister Ansipile vahetult ja ühemõtteliselt mitmel korral teada andnud, et riigipea arvates peaks justiitsminister Kristen Michal tagasi astuma," ütles presidendi avalike suhete nõunik Toomas Sildam ERR-i uudisteportaalile.

Ansip tänasel valitsuse pressikonverentsil Ilvese nii konkreetset sõnumit ei avalikustanud. "Küllap me oleme rääkinud palju poliitiliselt olukorrast, ka personaaliast, aga konkreetselt Kristen Michali puudutavas kinnitan ma, et otsus, kas ta jätkab ametis või loobub ametis jätkamisest on Kristen Michali enda teha, " rääkis peaminister.

Riigikogu istungjärgu avamisel septembris ütles Ilves, et Michali tagasiastumine on ministri enda, tema valitsuskaaslaste ja tema erakonna teha.

"Ma loodan, et nad kõik annavad endale selgelt aru, et seda valikut tehes kujundatakse Eesti poliitilist kultuuri. Seda viisi, kuidas Eestis praegu ja edaspidi valitsetakse ja asju aetakse. Seda, kas võim ja valitsemine on usaldusväärne. Ja usaldus, nagu ennist ütlesin, on Eesti kapital, mille mahalaristamist ei ole võimalik sallida," lausus Ilves toona.

Hetkel kuum