Piret Reiljan • 6. detsember 2012 kell 14:26

Enn Veskimägi: Michal lahkus liiga hilja

Ettevõtja ja tööandjate keskliidu volikogu esimehe Enn Veskimägi sõnul pidanuks Michal tagasi astuma kohe, kui süüdistused tema aadressil algasid. Sama meelt on ka kunagine justiitsminister, endine staažikas poliitik Jüri Adams.

„Ma arvan, et ta oleks olnud täna uuesti sadulas, kui ta oleks kohe tagasi astunud. Aga asi läks käest ära,” sõnas Veskimägi (ülemisel pildil). Adamsi sõnul on tegemist Reformierakonna avaliku suhtekorraldussündmusega, mille kohta tema koos enamiku pealtvaatajatega arvab, et see oleks pidanud juhtuma tükk aega tagasi.

Küsimusele, kes võiks olla Reformierakonnast uus justiitsminister, vastas Veskimägi, et näiteks Rait Maruste on suure kogemusega. „Mul ei tule praegu pähe, aga tema meenus esimesena,” märkis ettevõtja ja lisas, et erakonnas peaks olema piisavalt sobivaid kandidaate. Veskimägi ütles Michali kiituseks, et ministrina oli Michal väga tugev, isegi üks viimase aja paremaid justiitsministreid.

Adams (alumisel pildil) jäi oma hinnangus tagasihoidlikumaks: „Arvan, et ta on noor mees, kes sai enam-vähem selle ametiga hakkama.” Uue ministri osas Adams ettepanekut ei teinud, kuid ütles, et Reformierakonnal peaks olema küllalt pikk pink noorte meeste ja naistega, kel on juriidiline haridus ja kes arvavad end ametisse sobivat.

Veskimägi rääkis, et erakondade varjatud rahastamise probleem on tingitud väikesest ühiskonnast. „Meil on neli parteid ja kui sa oled ühe fänn või avalikult toetad kedagi, siis teiste jaoks oled juba vaenlane,” märkis ta.

„Suhtumise muutumine ilmselt toimub. Eeldan, et nad on oma järeldused teinud,” ütles Veskimägi Reformierakonna tuleviku kohta. Kas valitsust peaks veelgi tuulutama, on Veskimägi sõnul võimuparteide endi otsustada.

Hetkel kuum