• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Baltic Cruises keelas teistel suuromanikel aktsiaostud

  Tallinki senised suuromanikud ning uus suurinvestor leppisid kokku, et aprilli lõpuni on õigus suures koguses aktsiaid osta vaid uuel aktsionäril.

  Amber Trust II SCA, Citi Venture Capital International, Infortar, Ain Hanschmidt, Kalev Järvelill, Keijo Erkki Mehtonen ja Enn Pant ning Tallink Grupi uus suuromanik Baltic Cruises Holding L.P muutsid 6. detsembril 2012 aktsionäride lepingut, mille kohaselt on 30. aprillini 2013. õigus aktsiaid juurde osta vaid börsifirma värskel omanikul.
  Lepingu pooled leppisid kokku, et kuni 30. aprillini 2013 võib lepingu osapooltest üle 0,674 miljoni Tallink Grupi aktsia (0,1% aktsiakapitalist) osta vaid uus omanik Baltic Cruises ning seda ilma teiste osapoolte kooskõlastuseta.
  Ülejäänud osapooltel on õigus osta kuni 0,674 miljonit aktsiat ilma kohustuseta teisi osapooli informeerimata.
  Lisaks on Baltic Cruises leppinud Amber 2, Firebird ja KJK Fund SICAV-SIF kokku, et kaks viimatimainitud fondi ei osta 30. aprillini 2013. aastani aktsiaid ilma uue suuromaniku nõusolekuta.
  Pärast 30. aprilli 2013 peavad lepingu sõlminud osapooled teavitama üksteist eelnevast plaanist suurendada osalust Tallinkis viisil, mis võimaldab kõikidel lepingupartneritel osaleda kavandatavas aktsiaostus proportsionaalselt oma osalusega või omandada täiendavaid aktsiaid teistelt isikutelt proportsionaalselt oma osalusega.
  Sätte eesmärk on säilitada lepingupoolte osaluste proportsionaalne jaotus Tallinkis.
  Aktsionäride lepingu kohaselt on algselt 23. augustil 2006 sõlmitud ja eelmisel nädalal muudetud aktsionäride lepingu osapooleks CVCI asemel Baltic Cruises, kes võtab üle kõik CVCI õigused ja kohustused.
  Äripäevale teadaolevalt on Tallink Grupis 116,6 miljoni euro eest 15,73 protsendise osaluse ostnud Baltic Cruises Holding L.P. Citi Venture Capital International (CVCI) Growth Fund II tütarfirma.
  Baltic Cruises Holding L.P. maksis Tallink Grupi aktsiate eest 42,3% üle eilse sulgemishinna ehk 1,1 eurot.
  Ostuuudise peale on täna laevanduskontserni aktsia tõusnud Tallinna börsil kella 13:25ks 10,6%, tasemeni 0,855 eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Kohvi hind tõusis kümne aasta kõrgeima tasemeni
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.