Raivo Sormunen • 13. detsember 2012 kell 10:29

Baltic Cruises keelas teistel suuromanikel aktsiaostud

Tallinki senised suuromanikud ning uus suurinvestor leppisid kokku, et aprilli lõpuni on õigus suures koguses aktsiaid osta vaid uuel aktsionäril.

Amber Trust II SCA, Citi Venture Capital International, Infortar, Ain Hanschmidt, Kalev Järvelill, Keijo Erkki Mehtonen ja Enn Pant ning Tallink Grupi uus suuromanik Baltic Cruises Holding L.P muutsid 6. detsembril 2012 aktsionäride lepingut, mille kohaselt on 30. aprillini 2013. õigus aktsiaid juurde osta vaid börsifirma värskel omanikul.

Lepingu pooled leppisid kokku, et kuni 30. aprillini 2013 võib lepingu osapooltest üle 0,674 miljoni Tallink Grupi aktsia (0,1% aktsiakapitalist) osta vaid uus omanik Baltic Cruises ning seda ilma teiste osapoolte kooskõlastuseta.

Ülejäänud osapooltel on õigus osta kuni 0,674 miljonit aktsiat ilma kohustuseta teisi osapooli informeerimata.

Lisaks on Baltic Cruises leppinud Amber 2, Firebird ja KJK Fund SICAV-SIF kokku, et kaks viimatimainitud fondi ei osta 30. aprillini 2013. aastani aktsiaid ilma uue suuromaniku nõusolekuta.

Pärast 30. aprilli 2013 peavad lepingu sõlminud osapooled teavitama üksteist eelnevast plaanist suurendada osalust Tallinkis viisil, mis võimaldab kõikidel lepingupartneritel osaleda kavandatavas aktsiaostus proportsionaalselt oma osalusega või omandada täiendavaid aktsiaid teistelt isikutelt proportsionaalselt oma osalusega.

Sätte eesmärk on säilitada lepingupoolte osaluste proportsionaalne jaotus Tallinkis.

Aktsionäride lepingu kohaselt on algselt 23. augustil 2006 sõlmitud ja eelmisel nädalal muudetud aktsionäride lepingu osapooleks CVCI asemel Baltic Cruises, kes võtab üle kõik CVCI õigused ja kohustused.

Äripäevale teadaolevalt on Tallink Grupis 116,6 miljoni euro eest 15,73 protsendise osaluse ostnud Baltic Cruises Holding L.P. Citi Venture Capital International (CVCI) Growth Fund II tütarfirma.

Baltic Cruises Holding L.P. maksis Tallink Grupi aktsiate eest 42,3% üle eilse sulgemishinna ehk 1,1 eurot.

Ostuuudise peale on täna laevanduskontserni aktsia tõusnud Tallinna börsil kella 13:25ks 10,6%, tasemeni 0,855 eurot.

Hetkel kuum