Raivo Sormunen • 13. detsember 2012 kell 6:48

Tallinkil uus suurosanik

Baltic Cruises ostis viielt Tallinki suurinvestorilt enam kui saja miljoni euro eest aktsiaid hinnaga, mis ületas eilset sulgemishinda 42 protsenti.

Baltic Cruises Holding, L.P. („Baltic Cruises“) ostutehingu hind ulatus 116,56 miljoni euroni ning ettevõtte sai endale Tallink Grupis 15,73% osaluse.

Tallinki Grupi aktsiaid müüsid uuele omanikule vähemal või rohkemal määral kõik suuromanikud:Müüjateks olid:- Citigroup Venture Capital International Jersey Limited ja Citigroup International Finance Corporation, mis müüsid maha kokku 7,8% osaluse 57,76 miljoni euro eest ning on nüüd täielikult laevanduskontserni omanike hulgas väljas.- Tallink Grupi eestlastest suuromanike valdusfirma Infortar, mis müüs maha ligikaudu 4,2% aktsiat 31,13 miljoni euro eest. Pärast müüki jäi Infortar endiselt laevanduskontserni suuromanikuks 35,81% osalusega.- Amber Trust SCA fond müüs vähendas oma osalust 6,44 protsendilt 2,86 protsendini, müües 26,57 miljoni euro eest aktsiaid.Firebird Republics Fund Ltd vähedas oma osalust 1,1 miljoni euro eest, müües temale kuuluavast 1,21 protsendilisest osalusest maha 0,15%.

 

 

Hetkel kuum