• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euro tegi USA dollari vastu kaheksa kuu tipu

  Eile kerkis euro USA dollari suhtes Euroopa Keskpanga ametliku kursi põhjal 0,94 protsenti. Sellest piisas, et teha värske kaheksa kuu tippmark. Euro maksis 1,3302 dollarit.

  Eurot tõstis Saksamaal avaldatud ärikindluse indikaator, mis ületas analüütikute ootusi. See suurendas nõudlust riskivarade vastu.
  17 maa ühisvaluuta tõusis jeeni suhtes kõrgeimale tasemele alates 2011. aasta augustist, kuna Jaapani keskpank suurendab majanduse elavdamise meetmeid.
  “Siin on element aasta lõpu positsioonide vähendamisest, kus inimestel on olnud liiga väiksed euro positsioonid. Nüüd on euro murdnud tehnilises analüüsis olulisi tasemeid ja lisaks on Euroopas toimunud mitu positiivset arengut,” ütles Westpac Bankingu vanem valuutastrateeg Richard Franulovich Bloombergile. “Ükskõik, kuidas läheb aktsiatel, peaks täna euro ronima üles.”
  Eurot loetakse riskivaraks. “Euroga on kaubeldud nagu riskivaraga,” ütles Commerzbanki valuutastrateeg Peter Kinsella. “Üldiselt on healoomuline keskkkond, kus risk toodab päris hästi. Jeeni traditsiooniline roll turvasadamana mängib kah selles oma osa.”
  Saksamaa Ifo instituudi ärikliima indeks, mis baseerub 7000 juhatuse liikme küsitlusel, tõusis detsembris 102,4 punktile eelneva kuu 101,4 punktilt. See on juba teine meelestatuse paranemise kuu oktoobri järel, siis kukkus meelestatus kahe ja poole aasta madalaimale tasemele. Analüütikud ootasid, et indeks tõuseb detsembris 102,0 punktile.
  “Jeeni müük jääb tõenäoliselt jõusse,” ütles Mizuho korporatiivpanganduse valuutakauplemise asepresident Koji Iwata. “Jaapani keskpank valmistaks tõenäoliselt pettumuse, kui nad ei suurendaks varade ostu.”
  Bloombergi küsitletud analüütikud prognoosivad, et juuni lõpuks võib USA dollar tugevneda euro suhtes 1,27 dollarile. Ühe dollari eest tuleks analüütikute arvates siis välja käia 83 jeeni.
  Eks ebakindlust jätkub poliitikute tegemistes mõlemal pool suurt lompi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.