Indrek Kald • 21. detsember 2012 kell 9:41

Eesti Posti nõukogu kinnitas ettevõtte eelarve

Täna kinnitas Eesti Posti nõukogu ettevõtte järgmise aasta eelarve, mille kogumahuks on 55,7 miljonit eurot.

Võrreldes selle aastaga on eelarve 8,4% suurem. Järgmise aasta põhitegevuse kasumiks on planeeritud kaks miljonit eurot.

Eesti Posti nõukogu esimees Meelis Atonen sõnas pärast nõukogu istungit, et eelarve tulud on prognoositud majanduskasvu arvestades. "Eelarve koostamisel on silmas peetud tegureid, mis mõjutavad eelseisvat aastat – tihe konkurents ning üldine majandusseis. Logistikaettevõtte 2013. aasta investeeringute ja tegevuste planeerimisel on lähtutud ettevõtte ärivaldkondade strateegilistest eesmärkidest," lausus ta.

Eesti Posti juhatuse esimees Aavo Kärmas selgitas, et järgnev aasta tuleb huvitav ning väljakutseterohke. "Lähtuvalt sellest, et Eesti Posti koduturg on Baltikum, koostasime eelarve Eesti, Läti, ja Leedu majandusprognoose ning ettevõtte äriplaane arvestades," märkis ta.

2013. aasta eelarve märksõnadeks on Kärmase sõnul logistika- ja infologistikaäri jõuline arendamine ning postiteenuste kasumlikkuse hoidmine. "Oluline on ka edaspidi säilitada konservatiivne joon, mis on meile edu toonud viimastel aastatel, kui ettevõte suutis vaatamata keerulisele majandusolukorrale kasumit teenida," lisas ta.

Lähiaastail investeerib Eesti Post logistika- ja infologistikavaldkonda, et tagada ettevõtte kasv ning püstitatud eesmärkide täitmine.

Tänavu oli firma eelarve kogumaht 46 miljonit eurot ning investeeringute maht 4,6 miljonit eurot. Järgmisel aastal on planeeritud investeerida 4,8  miljonit eurot.

Eesti Posti nõukokku kuuluvad Meelis Atonen, Tauno Tuula, Toomas Leito, Vello Väinsalu, Mart Maastik, Olle Koop ja Mario Lambing.

Hetkel kuum