21. detsember 2012 kell 7:32

Peugeot ja GM tihendavad koostööd

PSA Peugeot Citroen ja General Motors teatasid, et suurendavad ja kiirendavad 10kuulist koostööd, eesmärgiga vähendada kulusid ja parandada kahjumit teenivaid Euroopa harusid, arendades ühiselt uut väikest mootorit.

Uus kolmesilindriline bensiinimootori projekt valmib lisaks juba arenduses olevatele kolmele platvormile väikeste ja kompaktautode jaoks. Müüki lähevad koostöö viljad GMi Opeli ja Vauxhalli brändide ning Peugeot' ja Citroeni brändide alt aastal 2016.

"Me oleme teinud olulisi edusamme koostöös PSAga, mis tugevdab meie partnerlussuhet," ütles intervjuus The Wall Street Journalile GMi Euroopa haru president Stephen Girsky. "Mõlemad osapooled saavad võimaluse realiseerida projektid, milleks neil üksi poleks võimalust olnud."

Prantsuse-USA firmade liit kinnistus veebruaris, kui GM ostis 7% osaluse Prantsuse autotootjas. Koostöö on suure tähelepanu all, sest mõlemad firmad saavad Euroopast hiigelkahjumeid.

Kui veel veebruaris prognoosis PSA, et Euroopa autoturg langeb sel aastal 3% jagu, siis viimane prognoos on 9%. Tegu oleks ühtlasi kuuenda järjestikuse aastase langusega.

Kaks autotootjat on öelnud, et koostöö aitab neil hiljemalt aastaks 2015 säästa aastas kulude pealt 2 miljardit dollarit, seda tänu ühishangetele, autode arendusele ja logistikale.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum