Kristi Malmberg • 28. detsember 2012 kell 7:35

Kallas: Reform on katastroofiliselt ohtlikul teel!

Euroopa Komisjoni asepresidendi Siim Kallase sõnul on osad inimesed Reformierakonnas katastroofiliselt ohtlikul teel.

Reformierakonna uus juht võiks olla Jürgen Ligi või Rein Lang, ütles Kallas Eesti Päevalehele.

Kas mõtlemiskohta erakonnas näete?

Muidugi! Ma ütleksin, et Reformierakond on seisnud õigete asjade eest ja olnud ka taktikaliselt väga edukas ning seda, et tema toetus mingis küsitluses langes, ma üle ei dramatiseeriks. Küsitluses on tuhat inimest, valijaid on 700 000 ja see on oluline vahe. Hinnang antakse ühele või teisele liikumisele ikkagi valimistel.

Mis teid häirib?

Mind häirib kaks erakonnas räägitavat juttu. Üks on see, et erakonda ründab väike grupp inimesi. Esiteks: mis väike grupp? Nad kõik on konkurendid ja pole tingimata huvitatud Reformierakonna õitsengust. Teisalt, kui tuletada meelde vanu aegu, siis Tšehhoslovakkia okupeerimise vastu protestis 23. augustil 1968 Punasel väljakul viis inimest. Väga väike grupp võrreldes 250 miljoniga, kuid ometi oli see nii suur pahandus, et nad pandi kohe kinni. Need väikeste gruppide jutud on neist aegadest väga tuttavad ja see pole väga toimiv retoorika.

Teine jutt, mida mõned inimesed Reformierakonna sees levitavad ja usuvad, on see, et mitte see, mis tehti pärast Silver Meikari artikli avaldamist, ja mitte selles pole probleem, et midagi tehti valesti, vaid probleem on selles, et keegi sellest avalikult rääkima hakkas ja sellega tekitati erakonnas lõhe. Lõhe tekitanud inimesed on omakorda aga süüdi erakonna reitingu langemises. See tähendab, et probleem on nendes inimestes, kes kritiseerisid erakonna juhtide tegevust. See on minu arvates katastroofiliselt ohtlik tee.

Hetkel kuum