• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EAS eksis jälle

  Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus tuvastas innovatsiooniosaku meetme kontrolli käigus 24 ettevõtet, kellele selle toetuse andmine oli firma põhitegevusala tõttu välistatud.

  Neile 24 projektile mahus 104 295 eurot on toetust määratud valedel alustel. 22 projekti puhul pole küll toetusi veel välja makstud. Kahe projekti osas on väljamakseid tehtud kokku 7949 euro ulatuses. Kontroll kogu meetme ulatuses eraldatud toetuste üle ning võimalike tagasinõuete lõplik rahaline maht selgitatakse välja veebruari lõpuks.
  "EAS on metoodilise kontrolli käigus jõudnud innovatsiooniosakute meetmeni ning tuvastanud, et toetust on saanud ka need taotlejad, kelle põhitegevusvaldkonnaks on valdkonnad, mille toetamine antud meetmele ei laiene," selgitas EASi juhatuse esimees Raul Parusk.
  Ühtlasi on EAS teinud majandusministeeriumile ettepaneku innovatsiooniosakute meetme määruse muutmiseks, kuna praegu kehtiva määruse sõnastus võimaldas esitada taotlusi, mis ei ole vastavuses innovatsiooniosaku meetme tegeliku eesmärgiga.
  Viis aastat turul olnud innovatsiooniosaku meede on EASi teatel olnud ettevõtjate seas populaarne ja aidanud kaasa teadusasutuste ja erasektori vahelise reaalse koostöö tekkimisele ja arengule. "Samas tekitas meetme määruse mitmetimõistetav regulatsioon olukorra, kus ainuüksi määruse formaalsele sõnastusele tuginedes oli võimalik koostöös teenusepakkujatega esitada projekte, mille tegevused olid vastuolus meetme tegeliku mõtte ja eesmärgiga," teatas EAS.
  "Innovatsiooniosaku meetme täiustamisega jätkatakse ka edaspidi. Määruse sõnastus muudetakse selgemaks ja üheselt arusaadavamaks. Meetme määruse muutmise raames oleme üle vaatamas ka teenusepakkuja kvalifitseerimise kriteeriume," selgitas Parusk.
  Innovatsiooniosakute meede on EASi tooteportfellis olnud alates 2008. aastast, selle aja jooksul on toetust saanud umbes tuhat ettevõtet. Innovatsiooniosaku meedet rahastab EAS Euroopa Regionaalarengu Fondist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Villu Teearu: eelmise sajandi suhtumisega bossid jäävad talentidest ilma
Juhi võimust on saanud olulisemaks inimeste võimestamine ehk vastutuse ja vabaduse andmine oma töötegude üle ise otsustada, kirjutab Elisa süsteemiarenduse valdkonna juht Villu Teearu.
Juhi võimust on saanud olulisemaks inimeste võimestamine ehk vastutuse ja vabaduse andmine oma töötegude üle ise otsustada, kirjutab Elisa süsteemiarenduse valdkonna juht Villu Teearu.
Uuest nädalast saab märkida Läti tanklaketi Virši aktsiaid
Läti finants- ja kapitalituru komisjon (FKTK) kinnitas Läti tanklaketi ja alternatiivkütuseid pakkuva Virši aktsiate esmase avaliku pakkumise prospekti.
Läti finants- ja kapitalituru komisjon (FKTK) kinnitas Läti tanklaketi ja alternatiivkütuseid pakkuva Virši aktsiate esmase avaliku pakkumise prospekti.
Euroala inflatsioon jätkas tõusu, Eesti esirinnas
Euroala aastane inflatsioon jätkas septembris tõusu, jõudes augusti 3 protsendi tasemelt 3,4 protsendini.
Euroala aastane inflatsioon jätkas septembris tõusu, jõudes augusti 3 protsendi tasemelt 3,4 protsendini.
Soome tuumajaam teatas uuest takistusest
Esialgse plaani järgi aastal 2009 tööle hakkama pidanud tuumajaama Olkiluoto 3 käikulaskmise ette on kerkinud uus takistus, mis lükkab elektritootmist edasi seekord nelja kuu võrra.
Esialgse plaani järgi aastal 2009 tööle hakkama pidanud tuumajaama Olkiluoto 3 käikulaskmise ette on kerkinud uus takistus, mis lükkab elektritootmist edasi seekord nelja kuu võrra.