Laura Mallene • 13 veebruar 2013

Estonian Airi saatus võib selguda homme

Valitsus arutab homme Estonian Airi tulevikuplaane, mida majandusministeeriumi teatel on rohkem kui need, mis seni avalikkuse ette jõudnud.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi esindaja teatas, et valitsus koguneb Estonian Airi tulevikuplaane arutama homme. Plaane on ministeeriumi sõnul rohkem kui need, mis avalikkuse ette jõudnud.

Siiani on meedia vahendanud kahte plaani: lasta lennufirma pankrotti ja ühineda mõne teise ettevõttega või rentida Estonian Airi üleliigsed lennukid ning meeskonnad kolmandatesse riikidesse välja. Põhieesmärk pole sel juhul rentimisega raha teenida, vaid saada lahti ülejõukäivatest kuludest .

”Valitsuse esimene ja selge eelistus on Estonian Airi restruktureerimine. Arutlusel on olnud erinevaid lahendusi (mitte ainult kaks, nagu PM kirjutas), sh ka partneri kaasamine, kuid praegu töötab ministeerium restruktureerimisega,“ kommenteeris majandusministeerium.

Hetkel kuum