Rainer Saad • 25 veebruar 2013

Ekspert: euro kukkumisohus

Euro investorid peaksid olema ettevaatlikud, kuna mured poliitilise stabiilsuse pärast eurotsooni suurimates riikides võivad euro kursi viia järsult madalamale, vahendas CNBC Šveitsi panga UBS valuutastrateegi Geoffrey Yu sõnu.

„Turg on oodanud viimse minutini, et arvestada poliitiliste muredega. Nüüd hakkab see tõsiselt mõjutama eurot,“ ütles Yu.

Ühisraha on dollari vastu langenud kuue nädala madalaimale tasemele 1,3166 dollarini, mis on järsk langus veebruari alguse 1,3711 dollarilt. Languse põhjus on eurotsooni ostujuhtide indeks (PMI), mis näitab kahanemist piirkonna majandusaktiivsuses. Ühtlasi on investorid mures ka Itaalia valimiste pärast.

„Praegu võivad asjad väga kiiresti lahti hargneda,“ ütles Yu. „Mõne nädalaga võime langeda sinna, kus olime eelmisel aastal. Põhimõtteliselt pole eurotsooni jaoks midagi muutunud, kuna me näeme ikka veel kasvu nõrgenemist ning töötuse määra tõusu.“

Hetkel kuum