Ave Lepik • 5. märts 2013 kell 8:23

MInisteerium: õpetaja keskmine palk on 889 eurot

Veebruari lõpu seisuga oli riigi üldhariduskoolide õpetajate keskmine täiskoormusega kuupalk 889 eurot, teatab haridus- ja teadusministeerium.

Veebruari lõpu seisuga oli riigi üldhariduskoolide täiskoormusega õpetajate keskmine kuupalk 889 eurot. Kõige rohkem tõusis nooremõpetaja palk, 15,5%, viies nooremõpetajate keskmise palga 841 euroni. Ametijärguta õpetaja palk tõusis keskmiselt 10,4% 762 euroni, õpetajal 10,3% 865 euroni, vanemõpetajal 8% 949 euroni ning õpetaja-metoodikul 8,1% 1075 euroni. Eelmise aastaga võrreldes tõusis palk keskmiselt 10%.

Riik annab haridustoetust ja sealhulgas palgatoetust omavalitsustele, kes ise otsustavad, kuidas toetust koolide vahel jaotatakse. Ministeeriumi kinnitusel lepitakse palgatõus kokku koolijuhi ja õpetaja vahel. Miinimumpalgad (õpetaja puhul alammäärad) on kvalifikatsioonile vastava õpetaja töötasu alumised piirid, millest madalamat tasu ei tohi täiskoormusega töö eest maksta. Tegelik palk on summa, mis on kirjutatud õpetaja töölepingusse. Õpetajate madalaim miinimumpalk on riigikoolides sama, mis munitsipaalkoolides – 715 eurot.

Haridus- ja teadusministeerium plaanib sarnast statistikat avaldada iga kohaliku omavalitsuse kohta. Tänavu eraldas riik omavalitsustele munitsipaalkoolide õpetajate palgatoetust 160 miljonit eurot, mullu oli see 143 miljonit eurot.

Hetkel kuum