• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aivar Rehe: iga keeld piirab kasvu

  Iga keeld on teatud määral kasvu piirang, mistõttu suhtun keeldudesse ettevaatlikkusega, märkis Danske Banki tegevjuht Aivar Rehe Soome plaani kohta keelata sularahas palga maksmine.

  Äripäev küsib täna: kas Eestis võiks sarnaselt Soomele keelata sularahas palga maksmise.
  "Hindan Eesti kodanike ja äriettevõtete maksukuulekust kõrgeks. Maksuteenindus ja kogumine on valdavalt viidud elektroonilisele baasile, mis tagab nii maksude kiire teeninduse kui ka protsessi märkimisväärse läbipaistvuse. Hindan, et sularahal on kindel ja arusaadav koht majanduselus, ka töö suhetes. Maksukuulekuse tõstmise meetmete riskianalüüsiga tegeleb pidevalt meie maksuhaldur. Tunnetades selle organisatsiooni proaktiivsust, olen veendunud, et riskide ebamõistliku kasvu korral rakendatakse vastavaid praktilisi meetmeid. Tunnustan maksuhalduri tegevusi näiteks kütuseturu regulatsioonides," märkis Rehe küsimuse peale, kuid nents siis, et iga kasv samas pärsib ka kasvu.
  "Iga keeld on teatud määral kasvu piirang, mistõttu suhtun keeldude praktikasse selge ettevaatlikkusega. Maksukorralduses tuleb jälgida piirangute praktikat rahvusvaheliselt, meetmete mõjusid analüüsida ning kui see sobib meie maksumudelisse, siis ka praktikas rakendada," lisas Rehe.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: tugevad tulemused aitasid Dow päevasisese rekordini
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.