Kaisa Gabral • 18. märts 2013 kell 13:01

Aivar Rehe: iga keeld piirab kasvu

Iga keeld on teatud määral kasvu piirang, mistõttu suhtun keeldudesse ettevaatlikkusega, märkis Danske Banki tegevjuht Aivar Rehe Soome plaani kohta keelata sularahas palga maksmine.

Äripäev küsib täna: kas Eestis võiks sarnaselt Soomele keelata sularahas palga maksmise.

"Hindan Eesti kodanike ja äriettevõtete maksukuulekust kõrgeks. Maksuteenindus ja kogumine on valdavalt viidud elektroonilisele baasile, mis tagab nii maksude kiire teeninduse kui ka protsessi märkimisväärse läbipaistvuse. Hindan, et sularahal on kindel ja arusaadav koht majanduselus, ka töö suhetes. Maksukuulekuse tõstmise meetmete riskianalüüsiga tegeleb pidevalt meie maksuhaldur. Tunnetades selle organisatsiooni proaktiivsust, olen veendunud, et riskide ebamõistliku kasvu korral rakendatakse vastavaid praktilisi meetmeid. Tunnustan maksuhalduri tegevusi näiteks kütuseturu regulatsioonides," märkis Rehe küsimuse peale, kuid nents siis, et iga kasv samas pärsib ka kasvu.

"Iga keeld on teatud määral kasvu piirang, mistõttu suhtun keeldude praktikasse selge ettevaatlikkusega. Maksukorralduses tuleb jälgida piirangute praktikat rahvusvaheliselt, meetmete mõjusid analüüsida ning kui see sobib meie maksumudelisse, siis ka praktikas rakendada," lisas Rehe.

 

Hetkel kuum