Jaga lugu:

Jürgen Ligi: palk on privaatsfäär

Palga avalikustamine peab jääma omaniku vabaduseks,  sest tegu on isikliku rahakoti ehk privaatsfääri küsimusega, lausus rahandusminister Jürgen Ligi.

"Ma ei ole nõus põhjendustega tungida järjekordselt isiklikku vabadusse riiklikult. Igaühel endal on õigus oma palga üle avalikult uhkust tunda, aga ka seda häbeneda, või hoida palganumber endale näiteks teadmisest, et kuigi selle suurus pole prioriteet saajale endale, kipub ta seda olema edukultuse küüsis ligimestele," lausus ta.

Ajakirjanduses peetakse juba tükk aega diskussiooni palkade teemal – kas avalikustada või mitte. Tänases Äripäevas kirjutas SEB majandusanalüütik Ruta Arumäe, et tema on avalikustamise poolt. Äripäev uurib erakondadelt, kas peaks muutma seadusi, mis kohustaks ettevõtjaid avalikustama palku.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum