Sirje Rank • 28. juuni 2013 kell 10:34

Ilves: nüüd saan saldejumsi eurode eest osta

Täna Brüsselis teist päeva jätkuval Ülemkogul andsid ELi valitsusjuhid poliitilise toetuse Läti liitumisele euroalaga tuleva aasta 1. jaanuarist.

„Läti liitumine euroalaga on kasulik mitte ainult Lätile, vaid kogu Läänemere regioonile ning Euroopale tervikuna,“ ütles tippkohtumisel peaminister Andrus Ansip. „Tänu eurole muutub kogu piirkond investoritele veelgi ligitõmbavamaks. Vaatamata võlakriisist tingitud raskustele on euro usaldusväärne valuuta. Keegi ei räägi enam euroala lagunemisest. Vastupidi – euroalaga tahetakse liituda.“

Nüüd jääb veel kinnitada resolutsioon Läti liitumisest Euroopa Parlamendis, mis leiab aset järgmisel nädalal. Lõpliku otsuse Läti saamisest euroala 18. liikmesriigiks teevad euroala rahandusministrid 9. juulil.

"Apsveicu!" ehk "hästi tehtud!" säutsus president Toomas Hendrik Ilves oma Twitteri kontol, kiites, et saab nüüd oma lemmik saldejumsi (jäätise - toim.) edaspidi eurode eest osta.

Läti peaminister Valdis Dombrovskis jäi toonilt asisemaks. "Toetus Läti liitumisele euroalaga on oluline samm majanduskasvu, stabiilsuse ja vastutustundlikkuse suunas nii Läti kui ka euroala enda jaoks," säutsus Dombrovskis oma kontol.

Hetkel kuum