• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hõbe võib purustada rekordeid järgneva 10 aastaga

  Neljapäeval avalikustatud CPM Groupi hõbeda pikaajaline analüüs prognoosib, et väärismetalli hind võib tuleva 10 aasta jooksul tõusta rekordiliste tasemeteni.

  Sel aastal kuni septembrini on hõbeda hind olnud keskmiselt 20% madalamal võrreldes 2012. aasta sama perioodiga ning CPM prognoosib selle trendi jätkumist keskpikas plaanis, vahendab MarketWatch.
  Pikemas plaanis aga võivad hinnad taas tõusma hakata järgneva 10 aasta jooksul, mis CPMi sõnul peaks tähendama sajandivahetusel alguse saanud pullituru jätkumist.
  Hõbeda hind kallines keskmiselt 23,2% aastas ajavahemikus 2002 kuni 2011.
  Tuleva 10 aasta teises pooles peaksid investorid hakkama hõbeda turusse suhtuma taas positiivsemalt tänu majandustingimuste paranemisele võrreldes esimese poolega, kirjutas CPM.
  "Investorid peaksid siis enda oste suurendama, mida toetab hinna kallinemise ootus tänu tööstusest tuleneva nõudluse kasvule," lisas aruanne. Sellise stsenaariumi korrals võivad hõbeda hinnad äkiliselt tõusta, saavutades suure tõenäosusega uusi rekordeid järgneva 10 aasta jooksul, kirjutas CPM.
  Detsembrikuise hõbeda tellimuse hind oli neljapäeva õhtul 21,95 dollarit untsi kohta. Futuuri hind sulgemishinna alusel saavutas kõigi aegade rekordi 1980. aastal, kui unts hõbedat maksis ligi 49 dollarit.
   
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.