• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ehitame riigi energiatõhusaks

  Investeeringuid tehes peame käituma vastutustundlikult ja silmas pidama pikka perspektiivi. Midagi uut ehitades või ka renoveerides võiks selleks olla 30–50 aastat. Ühtlasi on vaja Eestis kiiresti ja targalt teha pööre energiatõhusa ehitamise suunas.

  Meil on võimalik õppida ja teadmisi “importida” Saksamaalt ja Austriast, kes on ­Euroopas juhtivad riigid ehitamise ja energiakasutuse alal. Juba aastaid on Frankfurt, Hannover ja Hamburg ning ka Austrias Voralbergi piirkond võtnud vaikimisi standardiks, et avalikud hooned ehitatakse passiivmaja meetodi järgi.
  Rahas pole vahet. Tulemus on hea sisekliimaga energiatõhus maja, mida on võimalik energia tootmise lisamisega hõlpsalt nullenergiahooneks arendada. Kasutades kohalikke looduslikke materjale suurendatakse ökoloogilisust veelgi. Aastatega on omandatud kogemusi ning nüüd polegi ehitushinnas enam rahaliselt vahet, kas rajatakse tavaline hoone või passiivmaja.
  Saksamaal ja Austrias tegid avasammud teadlased ja riik, rajades esimesed passiivmajad. Seejärel tuli kaasa erasektor. Eestis on antud valdkonnas veduriks aga erasektor. Meie riigi tasemel tuleb pööre ilmselt siis, kui esimesed objektid on süsteemselt valminud ja õnnestunud. Loomulikult eeldab see head koostööd tellija, projekteerija ja ehitaja vahel. Kui aga erasektor on ette näidanud, et asi on võimalik, küllap siis on ka riik ja omavalitsused kui tellijad valmis energiatõhusa ehitamise eesmärgiks võtma.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Meta jääb vähemalt Nasdaqil esialgu Facebookiks edasi
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.