Mari Mets • 8. november 2013 kell 12:02

Spetsialistid majanduskasvu tugevnemist ei looda

Majandusteadlaste hinnangul on esmaspäeval avalikustatavat kolmanda kvartali majanduskasvu raske prognoosida, kuid pigem on õigustatud ootused pessimistlikud.

„Olulisi positiivseid märke majanduskasvus küll ei ole. Seda on raske prognoosida, sest Eesti majandus on nii väike, et ühekordsed tegurid võivad seda numbrit lühikese ajaga väga palju mõjutada,“ ütles majandusanalüütik Maris Lauri.

Eelmise aasta kolmanda kvartaliga võrreldes jääb tänavune majanduskasv ilmselt allapoole, ütles Tartu ülikooli majandusteooria dotsent Viktor Trasberg. „See number ei ole vastu miinuses, kuid pigem valitseb kasvu suhtes pessimism, kuid täpset ennustust on väga keerukas teha. Majandusteadlased ennustavad komakohtadega, et näidata, et ka neil on naljasoont,“ sõnas Trasberg.

Mullune kolmanda kvartali majanduskasv võrreldes 2012. aasta sama perioodiga oli 3,4 protsenti, kogu aasta kasv aga 3,2 protsenti.

Hetkel kuum