• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ansip: Paldiski Sadamatelt ei pea eeldama pahatahtlikkust

  Offshore firmale kuuluvasse Paldiski Sadamate ASi tuleks suhtuda heauskselt, ütles riigikogu infotunnil peaminister Andrus Ansip.

  Keskerakondlane Ester Tuiksoo küsis Ansipilt, millise signaali edastab ühiskonnale riigi otsus anda Koidula piiripunkti ooteala haldamine offshore firmale. Ansip märkis, et eristada tuleb teenuse pakkujat ja tema omanikku.
  "Ka mina lugesin seda Eesti Päevalehe artiklit ja võib-olla ma nüüd eksisin, aga ma ei lugenud sealt välja seda, et tegemist oleks olnud offshore firmaga. Minu arvates oli tegemist Eestis registreeritud äriühinguga, mille omanik oli offshore firma. Selles on muidugi oluline vahe, kas teenust osutab offshore firma või teenust osutava äriühingu omanik, aktsionär, osanik on offshore firma. Põhimõtteliselt riik on kuulutanud välja hanke, läbipaistva, avatud konkursi. Avatud konkursil on esitatud pakkumused ja parim on võitnud," ütles peaminister.
  Ansipi sõnul ei ole ta konkreetsete hanke oludega kursis ja ilmselt ei peagi olema. "Pelgalt seetõttu, et omanikeks on offshore firma, ei pea kohe eeldama Eestis registreeritud ettevõttelt mingit pahatahtlikkust. Mina läheneksin küsimusele heauskselt," lisas ta.
  Tuiksoo viitas Eesti Päevalehe artiklile, et siseministeerium on andnud Koidula piiripunkti ooteala haldamise offshore firmale kuuluvale Paldiski Sadama AS-ile. Ansipi endise erakonnakaaslase sõnul kasutatakse offshore piirkonda enamasti just kodumaal aetud äri eest maksude maksmata jätmiseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.