Paldiski Põhjasadam ka mullu kahjumis

Koit Brinkmann 04. juuli 2014, 14:12

Alates 2008. aastast kahjumiga töötanud Paldiski Põhjasadama haldaja Paldiski Sadamate AS lisas mullu kahjumireale 377 000 eurot, kokku ulatub ettevõtte katmata miinus 39,6 miljoni euroni.

Paldiski Sadamate müügitulu suurenes eelmisel aastal 12,65 miljonini, aasta varem oli see 9 miljonit eurot. Kahjum vähenes tuntavalt - 2012. aastal natuke üle viie miljoni, mullu 377 000 eurot.

Maikuus Äripäevaga rääkinud Paldiski Sadamate nõukogu esimehe Aleksei Mürisepa sõnul ei jõua nad tõenäoliselt veel ka sel aastal kasumisse. Ettevõte on teinud suuri investeeringuid ning amortisatsiooni- ja laenude intressikulud on väga suured. Eelmisel aastal arvestati amortisatsioonikuluks 2,3 miljonit eurot ning intressikulu oli 2 miljonit eurot.

Mürisep märkis siis ka, et Põhjasadam leiaks hea meelega investorid, kes võtaksid natuke pinget maha. Mitte sellist investorit, kes tuleb ja ostab kõik, vaid sellist, kellega nad saaksid sadamat edasi arendada. Ettevõtte katmata kahjum on ligi 40 miljonit eurot.

Paldiski Sadamate emafirma on Hollandi Antillidel registreeritud CNP Investment N.V., kes koos teise samas registreeritud offshore-firmaga CNP Financing B.V. on peamised Paldiski Sadamate laenuandjad. Mürisepa kinnitusel on nende Hollandi Antillide firmade omanikuks Aleksei Tšulets.

Lisaks Paldiski Sadamate ASile kuulub CNP Investment N.V.-le ka veoste ekspedeerija AS Merktrans, kütusemüüjad AS Saurix Petroleum ja Infast Oil ning punkerdusteenuse pakkuja OÜ Baltic Sea Bunkering.

Merktrans oli mullu 36,3miljonilise müügitulu juures 1,2 miljoni euroga kahjumis. Saurix Petroleum teenis 98miljonilise müügitulu juures 62 440 eurot kasumit. Infast Oili kasum oli 53 000 eurot ning müügitulu oli 2 miljonit eurot.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. July 2014, 14:12
Otsi:

Ava täpsem otsing