• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hotellihiid Accori teine katse Eestis

  Pärast ebaõnnestumist 2000. aastal haub rahvusvaheline hotellide hiigelkett Accor taas plaani siseneda Eesti turule, kuid majutussektori eest­vedajad on uue tulija suhtes enne kindlate lepingute sõlmimist skeptilised.

  “Tallinn on rahvusvahelistele hotellikettidele atraktiivne sihtkoht. See, et hotelliketid käivad siin otsimas hotelliomanikke, kes tahaksid osta rahvusvahelistelt kettidelt ostu- või frantsiisilepinguid, on toimunud nii juba 20 aastat. Accori kahe hotelliga Eestisse tulek on seni unistus, kuni pole sõlmitud ühtegi kindlat lepingut,” kommenteeris kauaaegne Eesti hotellide ja restoranide liidu ning Nordic Hotels Estonia juhatuse esimees Feliks Mägus.
  Accor on Prantsuse hotelli­frantsiis, kes haldab 3555 hotelli üle maailma ning plaanib tuua Tallinna oma kaubamärgid Adagio ja Ibis.
  Adagio on apartement-tüüpi hotell, mis on sobilik pikemalt peatuvatele äriklientidele.
  Ibis on Accori levinuim hotellitüüp, mis paikneb tavaliselt suurlinnade südametes, olles piisavalt lähedal lennujaamadele.
  Rahastaja leidmata. Accoriga lepingu sõlminud kinnisvarainvesteeringutega tegeleva Palmgrupp OÜ juhatuse liige Janno Rokk ei soovi sündmustest ette tõtata ja kommenteerida hotellide ehitamist Eestisse enne, kui projektile on leitud rahastus.
  Küll aga lisab Rokk, et hotellid on planeeritud ühele krundile aadressidel Hobujaama 12 ja Hobujaama 14a kolmetärnihotellidena.
  “Praegu oleme teinud vaid kavatsuste protokolle, plaan on veel liiga toores, et öelda kindlalt, et nüüd nad tulevadki,” sõnas ta.
  Väljakutse lennufirmadele. Viru hotelli tegevjuht Anu Soosaar rõõmustab, et rahvusvahelised brändid nagu Accor panevad Tallinnas märgid maha, kuid ennustab uutele tulijatele edu vaid siis, kui lennufirmad pakuvad siia piisavalt sagedasi otselende.
  “Accori Eestisse tulek on kindlasti positiivne, Tallinnal on niimoodi lihtsam võistelda rahvusvaheliste kongresside korraldamise nimel, aga sellega peavad kaasa tulema ka lennufirmad, et siia ilma kolme või viie ümberistumiseta kohale pääseks,” ütles Soosaar.
  Soosaare sõnul pole Tallinna hotellituru hinnad veel kriisieelsele tasemele tõusnud ja teine ülemaailmne kett Hilton tuleb Eesti turule kindlasti uue hinnavedurina.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Hiina eemaldas Leedu oma tollisüsteemist
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.