• OMX Baltic0,04%302,27
  • OMX Riga0,05%893,37
  • OMX Tallinn0,14%2 069,46
  • OMX Vilnius0,3%1 201,12
  • S&P 5000,52%6 204,95
  • DOW 300,63%44 094,77
  • Nasdaq 0,47%20 369,73
  • FTSE 100−0,43%8 760,96
  • Nikkei 225−0,97%40 095,64
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,17
  • EUR/RUB0,00%92,23
  • OMX Baltic0,04%302,27
  • OMX Riga0,05%893,37
  • OMX Tallinn0,14%2 069,46
  • OMX Vilnius0,3%1 201,12
  • S&P 5000,52%6 204,95
  • DOW 300,63%44 094,77
  • Nasdaq 0,47%20 369,73
  • FTSE 100−0,43%8 760,96
  • Nikkei 225−0,97%40 095,64
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,17
  • EUR/RUB0,00%92,23
  • 27.11.13, 13:40
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Wazzap: sealihatootjad maitsetega mängida ei julge

Kuigi Eestis toodetakse sealiha isegi rohkem, kui sellele jagub kohalikul turul nõudlust, ei julge tootjad Eesti köögi alustalaga liialt eksperimenteerida, et mitte üha nõudlikumaid lihasööjaid ehmatada.
"Tarbijad ootavad tootjatelt vaheldusrikkust maitsetes, kuid tegemist on Eesti toidulaual eristaatuses tootega, millega eskperimenteerimisel tuleb olla äärmiselt ettevaatlik," rääkis Rakvere Lihakombinaadi turundusdirektor Triin Lõoke täna turunduskonverentsil Wazzap?.
"Eestlastel on üha suurem huvi madalama rasva- ja soolasisaldusega liha vastu ja samas ka liha päritolu ja koostisosade vastu. Tarbijad eelistavad kodumaist liha, sest see seostub nende jaoks värskuse ja usaldusega. Eriti suur huvi on tekkinud tarbijatel viimasel aastal kõrgema lihasisaldusega vorsti vastu," selgitas Lõoke.
Ka lihatööstuses kõiguvad tarbijate ootused tootjale nädala lõikes. Argiõhtutel hindavad lihatarbijad Lõokese sõnul kiirelt ja mugavalt valmistatavaid lihatooteid, kuid nädalavahetustel on inimestel rohkem aega ise süüa teha ning siis leidub poelettidel ka vähem valmistooteid ning rohkem lihatooteid ise küpsetamiseks ja maitsestamiseks.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Sealiha toodetakse 119 protsenti Eesti turu nõudlusest, seega on sealiha oluline Eesti ekspordiartikkel. Eelmisel aastal tarbis eestlane keskmiselt 31,7 kilo sealiha, mis on olnud viimastel aastatel langeva trendiga.
Esikohal troonivale sealiha tarbimisele järgnevad eestlaste toidulaual linnuliha 22,6 kiloga ja veiseliha 10,2 kiloga inimese kohta, mis on võrdses suurusjärgus Euroopa keskmise lihatarbimisega.

Seotud lood

Äriplaan 2026

Äriplaan 2026

Uurime välja Eesti majanduse arengusuunad 2026. aastal, et ettevõtjatel ja tippjuhtidel oleks, millele tuginedes järgmist aastat planeerida.

Kas eksport ja kaitsetööstuse areng võiksid Eesti majandusele uue käigu sisse aidata? Kuidas näevad Põhjamaade ettevõtjad ja tippjuhid Eesti võimalusi rahvusvahelisel areenil ning kas nad plaanivad siia investeerida? Kuhu investeerivad ning millele tõmbavad pidurit Eesti ettevõtjad? Missugune on riigi äriplaan 2026. aastaks? Kõigile nendele küsimustele saad vastuse 17. septembril Eesti mõjukaimal majanduskonverentsil Äriplaan!

Enda kogemust tulevad Eestisse jagama ülemaailmse ulatusega Rootsi masina- ja metallitööstusettevõte Hanza AB asutaja ja tegevjuht Erik Stenfors ning Telia Company president ja tegevjuht Patrik Hofbauer.

  • Toimumisaeg:
    17.09.2025
  • Alguseni:
    2 k 16 p 4 t
  • Toimumiskoht:
    Tallinn

Hetkel kuum

Podcastid

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Äripäeva esilehele